Близо 300 хиляди работещи в туризма в Турция или две

...
Близо 300 хиляди работещи в туризма в Турция или две
Коментари Харесай

Масова ваксинация за работещите в туризма в Турция

Близо 300 хиляди работещи в туризма в Турция или две трети от заетите в бранша към този момент са имунизирани против ковид, съобщи през днешния ден пред Анадолската организация турският заместник-министър на културата и туризма Надир Алпаслан. Той уточни, че според от доставките на ваксини, ваксинирането на всички заети в туристическия бранш би трябвало да завърши до края на юни, съобщи Българска телеграфна агенция.

Алпаслан направи изказване пред организацията в границите на демонстрация под наслов " Сигурност за туризма ", проведена в Анталия, на която са поканени посланиците в Турция на 90 страни. Алпаслан изясни, че е срещнал на място посланиците с турската стратегия " Сертификат за сигурен туризъм " и им е посочил какъв брой безвредно и удобно ще могат да почиват туристите в страната. Той заяви също, че с цялостна мощ продължава работата за обновяване в най-скоро време на полетите сред Русия и Турция. Алпаслан уточни, че възобновяването на въздушния трафик с Русия е извънредно значимо за Турция и за турския туризъм.

Той напомни, че този въпрос е бил преди всичко в дневния ред на диалозите, извършени от турския министър на културата и туризма Мехмет Нури Ерсой в Русия при започване на седмицата, и сподели, че съветска делегация ще дойде в най-близко време в Турция за оценка на обстановката. Алпаслан добави, че турската страна чака, че процесът ще се форсира с диалог на президента Реджеп Тайип Ердоган с съветския му сътрудник Владимир Путин. Миналия месец Русия заяви, че стопира множеството полети до Турция от 15 април до 1 юни поради разпространяването на COVID-19 в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР