Близо 300 ентусиасти се включиха в създаването на Гората на

...
Близо 300 ентусиасти се включиха в създаването на Гората на
Коментари Харесай

Деца, ученици и възрастни засадиха доброто в Гората на живота в Асеновград

Близо 300 запалянковци се включиха в основаването на " Гората на живота " в Асеновград. В пространството зад Спортна зала " Асеновец " в града бяха засадени над 250 дръвчета. В самодейността се включиха стотици деца, младежи и възрастни асеновградчани. Дърветата, които бяха засадени, са над 10 типа - дъб, кедър, смърч, бор, явор, чинар, хибискус и други.

Повод за пораждане на концепцията стана трагичната гибел на 18-годишния Георги от Асеновград. Припомняме, че момчето бе пребито пред пловдивска дискотека и по-късно умря в болница. Няколко дни по-късно, негови съученици от Английската гимназия в Пловдив, другари и близки, че даже и непознати се проведоха и взеха решение, че най-хубавият метод да кажат " Не на насилието " е да се обединят към една обща идея. Така се е родила концепцията да бъде основан цялостен парк, като се стартира от засаждането на дървета.

" Ние, като общество, обичаме и ценим живота и младежите. Всички сме виновни за това, което се случва към нас. Заедно би трябвало да създадем смяната, която желаеме да забележим в света ", сподели Никола Рахнев - част от партньорска организация в поддръжка на гражданската самодейност на асеновградчани. Той добави, че присъединяване на повече от 200 младежи, възпитаници и деца сигурно ще им покаже и една друга позиция. А точно - опция, че те могат да поправят света, в който живеят, да основават, да работят градивно и не е належащо да показват себе си посредством доминация над другите или принуждение.

Родители също споделиха, че самодейността дава отличен образец и възпитава в обич и запазване към природата. " Искаме засаждането на тази гора да бъде в памет на Георги, да продължи неговия живот, да ни сплоти и по едно и също време с това, да бъдем потребни на природата ", сподели съученичка на умрялото момче. Тя съобщи, че огромна част от младежите са разочаровани от протичащото се и е тъжно, че тъкмо покруса нормално сплотява българите.
Но въпреки всичко вярата за по-светло бъдеще на подрастващите продължава да съществува и посланието на " Гората на живота " е да се посее положителното. Момичето уточни, че с цел да се промени мисленето на обществото съществена роля изиграва фамилията, тъй като в него се възпитава и построява характерът на детето. " Твърде млади сме, единствено на 18 година, с цел да намерим сами верния път. Трябва да има институции и преди всичко - родители, които да ни демонстрират в действителност коя е вярната посока. А фактът, че тази идея сплоти толкоз доста хора демонстрира, че можем да вършим и добрини ", посочи в умозаключение съученичката на Георги.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР