Близо 30 души дариха кръв в рамките на акцията Щедрия

...
Близо 30 души дариха кръв в рамките на акцията Щедрия
Коментари Харесай

Над 30 души се включиха в акция по кръводаряване във ВМА

Близо 30 души подариха кръв в границите на акцията " Щедрия вторник ". Това оповестиха от пресцентъра на Военномедицинска академия (ВМА).

Каузата се организира по мотив 28 ноември - интернационален ден на щедростта " . Тя се реализира по самодейност на Фондация Bcause

" Това е денят, в който даряваме и честваме щедростта ", разясняват от организацията. Те го дефинират като ден, в който " сплотяваме старания в поддръжка на значими за обществото благотворителни дела. "

" За нас насърчаването на безвъзмездното кръводаряване е задача. Затова и от време на време организираме акции под наслов " Бъди един от нас! Дари кръв - избави живот! ", сподели доктор Красимира Терзиева от Центъра по трансфузионна хематология на ВМА.

Кръводаряването трансформира живота на хиляди пациенти на ВМА всяка година . Нуждите са ежедневни - за разнообразни тежки интервенции, за потърпевши при пътни произшествия, за пациенти с онкологични болести и други.

По думите на Д-р Терзиева в последно време има растеж на безвъзмездните кръводарители във ВМА. Тя напомни, че мобилните екипи не са сприрали работа даже и по време на пандемията .

" Извън акциите " Бъди един от нас! Дари кръв - избави живот! ", всеки искащ може да подари вяра на болен в неволя в Кръвния център на ВМА, всеки ден от 8.00 до 16.00 часа. За спомагателна информация можете да се обадите на: 02/ 92 25 506 ", приканват от ВМА и изричат благодарности на всеки, който се е отзовал.
 ВМА регистрира растеж на безвъзмездните кръводарители
ВМА регистрира растеж на безвъзмездните кръводарители

Над 3000 души са дарили кръв от началото на годината във Военномедицинска академия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР