Близо 25 организации от селскостопанския сектор излизат на национален протест

...
Близо 25 организации от селскостопанския сектор излизат на национален протест
Коментари Харесай

Национален протест: Представители на селскостопанския сектор блокират пътни артерии

Близо 25 организации от селскостопанския бранш излизат на народен митинг през днешния ден. Причината за него е решението да отпадне възбраната за импорт на зърно от Украйна.

В демонстрацията ще се включат и производителите на плодове и зеленчуци, както и пчеларите. Очаква се да бъдат затворени съществени пътища и гранични пунктове. Точките, на които се събират протестиращите, са над 35. Исканията им са възбраната да бъде удължена и да получат в допълнение финансиране от страната.

Министерство на вътрешните работи активизира целия си запас за защитата на митингите в страната. През уикенда министърът на вътрешните работи Калин Стоянов прикани да се съблюдават правата на жителите за свободно напредване. От Българския фермерски съюз също приканиха митингът да премине спокойно, а участниците да не се поддават на провокации.

През пътя сред Бяла Слатина и Борован минава главният трафик на тежкотоварни камиони към ферибота в Оряхово. Още преди оповестеното начало на протестните дейности там бяха стоварени тежки машини и се събраха недоволстващи земеделци. По думите им обидата към целия отрасъл, отправена от премиера Николай Денков, е огромна.

Локалният път преди кръговото придвижване в Русе, водещо към Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост”, също към този момент се запълва с тежкотоварна техника. Деян Тодоров е животновъд и съпредседател на Националната овцевъдна и козевъдна асоциация. Той също стачкува, дружно със земеделците. По думите му секторът е в невъзможност.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР