Близо 200 000 лева ще са необходими за извършване на

...
Близо 200 000 лева ще са необходими за извършване на
Коментари Харесай

Близо 200 000 лв. иска Асеновград от държавата за щетите от пороите, ремонтират и ул. Гергана

Близо 200 000 лв. ще са нужни за осъществяване на съществени поправки и възобновяване на вредите, породени от поройните дъждове в община Асеновград, от началото на този месец. В тази връзка, до Общинския съвет в града бе входирана докладна бележка с аргументирано гледище за наложителна смяна плана на финансовите разноски за 2019 година Целта е да бъде обезпечено финансиране за осъществяване главен ремонт на шест улици в Асеновград и квартал " Долни Воден ".
" Направих неколкократни огледи на място и в действителност най-сериозно пострадали са сектори от улиците „ Конушка “, „ Искра “ и „ Йордан Йовков “, заяви кметът на града лекар Емил Караиванов. Той добави, че заради тази причина в упоменатите зони ще се усвоят най-голяма част от средствата - към 105 000 лв.. Вече е изпратена информация до Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерски съвет и до регионалния шеф на област Пловдив. В писмата до институциите е посочен обстоен списък на типовете вреди.
Сериозно остава положението и на 15 улици в село Тополово и на други две в квартал " Горни Воден ", които след бедствието са непроходими. В листата на вредите са и изровени настилки, изнасяне на неподвижен материал, река Тополовка още веднъж е изровила крайбрежията си, които не са укрепени, заради липса на финансиране. При моста на републиканския път Асеновград – Кърджали има огромни чинари, чиито корени са оголени и съществува действителна заплаха те да паднат и да нанесат вреди на моста и жилищните здания наоколо. " Това е част от акцента на информацията, с която общинска администрация е сезирала страната, с гледище за финансова помощ.
Точните планове на нужните средства ще станат ясни до три месеца. Ние обаче не можем да си позволим изчакване на тази процедура, по тази причина ще предприемем дейности по две други оперативни ограничения ", разяснява Караиванов. Той изясни, че първо, с непосредствено възлагане ще бъде ангажирана компания, която да извърши почистване на рисковите инертни наноси по целия списък от пострадали улици. Прогнозата е за тази активност да бъдат вложени към 60 000 лв..
Втората мярка е след единодушие на Общински съвет-Асеновград да се започва процедура по възлагане на съществени поправки на осем улици в града и квартал " Долни Воден ". " При утвърдени и получени средства от страната по линия на бедствията и повредите, изразходените общински финансирания ще бъдат възобновени назад в финансовите разноски на община Асеновград ", твърдят от градската администрация.
Вече са подхванати ограничения и във връзка с пропадането на новиремонтираната улица " Гергана " в квартал " Горни Воден ", за положението на която Actualno.com описа преди дни. Огледът е осъществен едвам след получени сигнали от жители. Обектът е в настоящ гаранционен период на строителните действия , осведомят от община Асеновград. С писмо изпълнителят - пловдивската компания „ Илва ХГ ” - е известен за оперативно премахване на казуса във допустимо най-кратък период.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР