Близо 20 хиляди лева са събрани в стипендиантски фонд, учреден

...
Близо 20 хиляди лева са събрани в стипендиантски фонд, учреден
Коментари Харесай

Стипендиантски фонд в памет за загинал лекар събра близо 20 хил. лева

Близо 20 хиляди лв. са събрани в стипендиантски фонд, основан в памет на трагично починалия през 2018 година млад доктор доктор Марио Шкодров. Целта на самодейността е да поддържа финансово студенти по медицина с отлични университетски резултати - хора, които ще продължат светлия образец на Марио, пишат уредниците на акцията - другари и съидейници на доктор Шкодров. Всяка стипендия ще е в размер на 3000 лв..

Инициативата е подета през юни, когато доктор Спас Керимов, доктор Елена Стефанова и други другари на Марио основават Стипендиантски фонд „ Д-р Марио Шкодров “ като част от програмата „ Готови за триумф “ на фондация " Бикоуз ". Първоначално се слагат за цел да съберат 9000 лв. за три стипендии. Само за ден обаче във фонда постъпват 16 000 лв.. Така вземат решение да усилят фонда на 22 000 лв. и се обрисува скоро тази цел да бъде реализирана. А това би означавало повече стипендии за повече години напред.

" Готови за триумф ” е стипендиантската стратегия на Фондация Бикоуз, която към този момент 16 години поддържа възпитаници и студенти без един или двама родители с отличен триумф. Д-р Марио Шкодров е един от 1638-те амбициозни младежи, подкрепени от програмата по време на следването си и станал нейна емблема.

Младият доктор е роден в град Септември и е израснал като кръговиден сирак. Завършва медицина с отличие и работи в Александровска болница в София, където се утвърждава като надарен доктор.

На 10 декември 2018 година потегля на планински преход през Стара планина и въпреки да познава маршрута, се изгубва. Загива, преди спасителите да го открият.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР