Близо 20 години след първото си избиране за президентския пост

...
Близо 20 години след първото си избиране за президентския пост
Коментари Харесай

Завръщане след 12 години: Лула да Силва стана отново президент на Бразилия

Близо 20 години след първото си избиране за президентския пост Луиз Инасио Лула да Силва още веднъж застава отпред на Бразилия. При 100% преброени бюлетини левият претендент печели 50,9% от гласовете по отношение на 49,1 на сто за крайнодесния настоящ президент Жаир Болсонаро. На оспорвания балотаж 2 млн. повече бразилци са дали своят вот с цел да Силва в съпоставяне със противника му.
Намираме се в края на най-важните избори за страната ни. Избори, които поставиха лице в лице два разнообразни, национални плана и през днешния ден единственият победител е бразилският народ. Тази победа не е моя или на моята Партия на служащите, нито на партиите, които ме поддържаха в акцията. Това е успеха на едно демократично придвижване, което се образува над политически партии, персонални ползи и идеологии, тъй че демокрацията победи.
Луиз Инасио Лула да Силва, победител на президентските избори в Бразилия

След оповестяването на резултатите стотици последователи на Лула излязоха на улиците, с цел да отпразнуват успеха.
Лула към този момент не е достоверен представител на левицата, той е избавление от едно държавно управление на геноцида, хомофобията, предразсъдъците и расизма.
Сандра Кавалканти, учителка

Лула да Силва, който изкара два поредни президентски мандата в интервала 2003-2010 година, даде обещание да изкорени глада и бедността в Бразилия, както и да сплоти разединената страна. Роден в през 1945-а в фамилията на шивачка и селскостопански служащ, той напуща учебно заведение в 5 клас, с цел да стартира работа. 

По-късно влиза в политиката с желанието да пази ползите на работническата класа. А по време на кариерата си, прекарва близо година и половина в пандиза по обвинявания в корупция, които по-късно бяха анулирани от Върховния съд на Бразилия.

Новият 4-годишен мандат на Лула стартира на 1 януари 2023-та.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР