Близо 20 000 гости се очакват за Празника на златоградското

...
Близо 20 000 гости се очакват за Празника на златоградското
Коментари Харесай

Близо 20 000 гости се очакват за Празника на златоградското чеверме

Близо 20 000 посетители се чакат за Празника на златоградското чеверме, който стартира през днешния ден и ще продължи до 7 май. Традиционният празник се провежда всекидневно при започване на май, само че тази година съответствува с Гергьовден.

Хиляди посетители от страната и от прилежаща Гърция се чакат за годишния фестивал в родопския град. Програмата ще стартира през днешния ден с пресъздаване на празничната обредност с присъединяване на деца от Златоград и фолклорен концерт на Валентина Кутлева, Даниел Караасенов, Роман Романов и Иван Гюнелиев.

Над 100 чевермета ще бъдат завъртени на следващия ден в централния парк на родопски град. Организаторите дават обещание, че ще показват достоверното подготвяне на стотици чевермета и обичайни злагоградски ястия.

Тържественото разкриване на празника на чевермето е планувано за 10:30 часа в събота с осъществявания на оркестър „ 101 каба гайди “. На 7 май празникът ще продължи с гайдарско надсвирване и надиграване. Изпълненията на гайдарите ще бъдат допълнени от надиграване в неравноделни ритми с присъединяване на самодейни танцови сформира. Концерти на известни български реализатори ще звучат и през 3-те фестивални дни.

Всички хотели в общината са резервирани за обичайния празник на златоградското чеверме. Празници ще има и в общините Баните, Борино и Девин.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР