Близо 2 милиарда душа са гледали Световното първенство по футбол

...
Близо 2 милиарда душа са гледали Световното първенство по футбол
Коментари Харесай

10 интересни факта за Световното първенство в Катар през 2022 г.

Близо 2 милиарда душа са гледали Световното състезание по футбол в Русия, а с неговия край погледите се насочват към идващия Мондиал, който ще се организира в Катар през 2022 година
Футболът е най-популярният спорт в света. От 1930 година насам известността на спорта е повишена толкоз доста, че броят на участниците на Световното състезание се усилва от 16 на 24, а в този момент и до 32.
Катар, тъкмо както и ЮАР, която бе хазаин на шампионата през 2010 година, ще взе участие за първи път на Световно състезание поради обстоятелството, че е хазаин.
Преди към 8 години, когато Катар завоюва достойнството да бъде хазаин през 2022 година, страната даде обещание да употребява тази златна опция за доближаването на Арабския свят и Запада. С 65 мача и 12 стадиона, планувани за събитието през 2022 година, няма нещо, което може да спре Катар да усили известността си, написа iloveqatar.net.
Вижте 10 аргументи, с цел да посетите Катар през 2022 г:
1. Близостта на футболните игрища е налична и комфортна в това време!
Катар е самостоятелна страна едвам от 1971 година, като с младостта си изпъква пред останалите кандидати - Австралия, Япония, Южна Корея и Съединени американски щати. Когато човек изпита персонално новостта на Доха, сигурно ще желае да види един град, който е планиран за сегашното.
Не единствено това. Катар е дребна страна – към 1 478 пъти по-малка от Русия. Това е най-малката страна, която в миналото е била хазаин на Световно състезание по футбол. Това обаче я прави идеална за посетителите, които внимават за разноските и времето си. Двата най-отдалечени един от различен стадиона в Катар са Ал Баит и Ал Уакра, които са на разстояние 145 км. Това значи, че в Катар почитателите няма да бъдат ограничавани от географски фактори. Там даже ще е допустимо човек да посети повече от един мач в един и същи ден.
Цел на Катар също по този начин е това да бъде най-достъпното състезание за хора с увреждания, а опазването на околната среда е в основата на планирането.
Новото метро в Доха, което се чака да бъде готово до 2020 година ще има четири линии с обща дължина към 300 км и 100 метростанции. Очаква се то да транспортира към 1 млн. гости по време на шампионата, защото всичките игрища са свързани между тях посредством мрежата на метрото.
2. Катар разполага с едни от най-амбициозните и неповторими игрища в света!
Смята се, че Катар ще похарчи близо 200 милиарда $ за инфраструктура и други планове, свързани със Световното състезание през 2022 година Комитетът по организацията на първенствот предложи броят на стадионите да бъде понижен от първичните 12 до 8. Ако ФИФА одобри предлагането на Катар, Световното състезание през 2022 година ще се организира на минимален брой игрища от 1978 година, когато Аржентина домакинста единствено на 6 стадиона.
Вижте няколко забавни числа:
70 000 външни светлини ще осветяват Световното състезание през 2022 година — три пъти повече от тези на Айфеловата кула.
84 000 тона стомана ще бъдат употребявани в стадионите. Това е два пъти повече от количеството, употребявано за строителството на най-високата постройка в света Burj Khalifa!
Ще бъдат засадени два пъти повече дървета, в сравнение с има в лондонския Хайд парк. Точно по този начин, 9 200 дървета или гора в пустинята!

3. Катар се намира в центъра на света, което прави страната идеалната спортна дестинация!
Ако разгледате картата на света, ще забележите, че Катар се намира съвсем в центъра – стратегически и безусловно! Нещо повече, Катар чака 1.2 милиона гости за Мондиала през 2022 година Това е два пъти повече от броя на хората, които посетиха Световното състезание в Бразилия през 2014 година Според някои анализатори броят може да е даже още по-голям, тъй като централното местонахождение на Катар значи, че почитатели от Европа, Африка, Азия и Близкия изток и Северна Африка се чака да пътуват.
4. Това е ще бъде първото Световно състезание по футбол в историята, което ще се организира през зимата!
Заради високите летни температури в Катар, това ще бъде първото зимно Световно състезание в Северното полукълбо. Всичките Световни шампионати, играни през юни и юли в Южното полукълбо, са били в техния зимен сезон, тъкмо както бе в Бразилия през 2014 година Засега не е ясно по какъв начин това ще се отрази на програмата на клубовете по света, само че времето през ноември и декември в Катар ще бъде фантастично.
5. Мултикултурното население на Катар е измежду най-приятелски настроените!
От към 400 000 души единствено преди няколко години, популацията на Катар към този момент е над 2.7 милиона души. Това развиване е доказателство за отдадеността на Катар към това да бъде освен добре поддържано светилище за своите изселници, само че и идеално място за феновете на футбола, където те елементарно могат да поддържат връзка и са сприятелят съвсем с всеки, защото британският е главният език в страната, с изключение на арабския.
6. Qatar Airways и интернационалното летище Хамад ще обединят старания, с цел да дават най-хубавото обслужване!

Qatar Airways, която бе определена от Skytrax за втората най-хубава самолетна компания в света за 2018 година и интернационалното летище Хамад ще обслужват по над 1 300 полета на ден по време на Световното състезание, което ще продължи цялостен месец.
Международно летище Хамад е обслужило 7.8 милиона пасажери през второто тримесечие на 2018 година, а през летището са минали 540 357 тона товари за същия интервал.
7. Катар е една от безвредните и най-щастливите страни в света!
Освен, че е безвредна за хората, която я посещават, Катар е и една от най-щастливите страни в свет. Истината е, че от 35 място през предходната година Катар се придвижва до 32-о в класацията на най-щастливите страни в света на SDSN. През 2016 година Катар заемаше 36-тата позиция. Този скок също по този начин прави Катар най-щастливата страна в района на Близкия изток и Северна Африка.
8. Гостоприемството в Катар е на международно равнище
На фона на всичките футуристични планове, по които се работи, дефицитът на хотелски стаи няма да е проблем по време на Световното състезание. Според някои данни се чака Катар да разполага с над 65 000 хотелски стаи, както изисква ФИФА, до края на 2021 година
За да бъде още по-вълнуващо, наоколо до стадионите ще има молове със международни марки и заведения за хранене, които ще могат да обслужват 2 млн. гости.
9. Блокадата накара Катар да употребява цялостния си капацитет
Наложеното от страна на съседките на Катар ембарго против страната оказа най-вече позитивен резултат върху цялостното й развиване. Една от аргументите, за това Катар да оцелее, е мултинационалното й население, което поддържа държавното управление и емира на фона на продължаващата към този момент повече от година обсада.
10. Емирът
Преди време неговото височество шейх Хамад бин Халифа ал-Тани, съобщи: “Да сме хазаин тук в Арабска страна на най-престижното спортно събитие в света би означавало да се създадат огромни стъпки към доближаването на Близкия изток с останалата част от света.”
Емирът на Катар също по този начин е огромен обожател на футбола.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР