Близо 2 000 метра (2 километра) газоразпоределителна мрежа ще изгради

...
Близо 2 000 метра (2 километра) газоразпоределителна мрежа ще изгради
Коментари Харесай

Близо 2 000 метра газова мрежа ще бъде изградена в Русе през 2019 година



Близо 2 000 метра (2 километра) газоразпоределителна мрежа ще построи Овергаз в Русе през 2019 година, оповестиха от сдружението. Така към този момент съществуващата инфраструктура от 132 километра ще се усили на 134 километра. Новата газова мрежа ще доближи до към 200 семейства, които ще могат да се възползват от многочислените преимущества на природния газ.

Именно с помощта на модерната разпределителна инфраструктура, по която газът доближава до домовете им, фамилиите, които употребяват синьото гориво, не страдат от дългите профилактики по мрежата на топлофикационните сдружения. Новата газова мрежа не изисква да се правят дълги поправки през лятото и потребителите на услугата да остават без топла вода в продължение на дни.

Природният газ е и пестелив енергоизточник. Вече газифицираните фамилии в града заплащат два пъти по-ниски сметки, в сравнение с в случай че използваха ток, с цел да имат топла вода и да готвят през лятото, както и да поддържат градусите в домовете си високи през зимата.

Благодарение на семействата, които употребяват синьо гориво, атмосферните замърсители в Русе, един от градовете с най-сериозен проблем с мръсния въздух, понижават. Фините прахови частици, серните и азотните оксиди, въглеродния оксид и летливите органични съединения са с по 1 000 тона по-малко годишно единствено поради битовата газификация.

Потенциалните клиенти могат да се възползват и от безплатна финансова помощ по програмата DESIREE Gas. Повече информация могат да намерят на https://gas.overgas.bg/desiree-clients/.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР