Близо 13 часа продължи днешното заседание на Столичния общински съвет.

...
Близо 13 часа продължи днешното заседание на Столичния общински съвет.
Коментари Харесай

Скандал в СОС: ПП-ДБ-СС напуснаха заседанието, дебатите продължиха 13 часа

Близо 13 часа продължи днешното съвещание на Столичния общински съвет. За да бъдат определени зам.-председатели на Съвета, както и съставите на комисиите, съветниците удължиха дебатите си. Предложението беше направено от общинския консултант Георги Георгиев от ГЕРБ. То беше признато с 32 гласа „ за “, а „ срещу “ се оповестиха 24, един се въздържа. Час преди края на съвещанието ПП-ДБ-СС напуснаха залата, недоволни от разпределението на комисиите, откакто от общо 14 получиха единствено една. 

След 6 часа договаряния в залата Карлос Контрера изненада със личен лист за разпределението на комисиите. 

" Политическа партия би трябвало да схванат, че би трябвало да има баланс. Не може да дойдеш на договаряния и да поискаш 5-те най-сериозни комисии да са с твои ръководители. А в това време да си малцинство. Така не се прави в тази обстановка ", съобщи Карлос Контрера, общински консултант от Вътрешна македонска революционна организация.

ПП-ДБ-СС желаеха отмора на няколко пъти, откакто се оказа, че получават малко и незначителни по брой ръководители на комисии. " Ние сме съпротива очевидно в СОС. Така че нямам самообладание да стартираме да демонстрираме и да разкриваме всичките далавери на ГЕРБ в предходното ръководство ", уточни Борис Бонев, общински консултант от ПП-ДБ-СС.

Идеите на Контрера срещнаха поддръжката на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, " Синя София " и отделилите се от " Възраждане " и постоянно на Има Такъв Народ. 

В 22:00 часа ПП-ДБ-СС напуснаха съвещанието, откакто препоръчаните от тях промени за комисиите не бяха признати.

Новите заместници на ръководителя на Столичния общински съвет са: Бойко Димитров от ПП-ДБ (избран с 54 гласа), Георги Георгиев от ГЕРБ (избран с 54 гласа), Диана Тонова от Българска социалистическа партия (избрана с 55 гласа), Вили Лилков от " Синя София " (избран с 51 гласа) и Севдалина Петрова, която бе препоръчана от отделилите се от " Възраждане " съветници (получила 53 гласа). Деян Николов беше препоръчан, само че не получи поддръжка.

По-рано през днешния ден Цветомир Петров от ПП-ДБ беше определен за ръководител на столичния парламент. Номинацията му беше подкрепена с 47 гласа „ за “. Той ще извършва поста на ръководител на СОС краткотрайно до края на политическия сезон, който приключва с последната юлска сесия на Общинския съвет.

Следващото съвещание на СОС ще бъде на 22 февруари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР