Близо 11 млн. лв. ще получат около 80 средни предприятия

...
Близо 11 млн. лв. ще получат около 80 средни предприятия
Коментари Харесай

Л.Борисов: 11 млн. за фирмите в Стара Загора

Близо 11 млн. лева ще получат към 80 междинни предприятия в Стара Загора и региона като помощ от страната в коронакризата. Компаниите са се възползвали от антикризисните ограничения на министерство на стопанската система. Това заяви отрасловият министър Лъчезар Борисов на среща с управлението и с част от екипа на старозагорска холдингова компания, занимаваща се с продажба и сервизно обслужване на селскостопанска техника и търговия на артикули за земеделието. Министър Борисов е претендент за депутат от Стара Загора.

По линия на Министерството на земеделието средствата, които се дават в Старозагорска област са за над 100 млн. лв., като 68 млн. лв. към този момент са разплатени.

„ През последните 4 години постигнахме растеж на междинната работна заплата с 50%, което се дължи на поредната политика на държавното управление, на усъвършенстваната бизнес среда и на повишението на продуктивността на обособени производства “,  акцентира Лъчезар Борисов. За този интервал предприятия и институции от област Стара Загора са  получили към 400 млн. лв. от страната. От централния бюджет за инфраструктурни планове и разнообразни обекти са предоставени 128 млн. лв.. Министерството на стопанската система поддържа над 1100 микро, дребни и междинни компании.

Министерството на труда и обществената политика подкрепя през последната година по ограниченията 60:40 и 80:20 към 400 работодатели с над 50 млн. лв.. Област Стара Загора е добър образец за ниски равнища на безработица, под междинните за страната, означи претендентът за народен представител.

Лъчезар Борисов заяви още, че бизнесът ще може да се възползва от стратегии и процедури, ориентирани към софтуерна рационализация, ресурсна и енергийна успеваемост.Кандидатът за депутат от ГЕРБ

Радостин Танев показа опциите, които дава новата Национална стратегия за саниране, която ще увеличи енергийната успеваемост в 2000 многофамилни жилища и в още толкоз еднофамилни къщи, като подчертава на това, че средствата ще бъдат на 100% обезпечени от страната.„ Сред целите, които си слагаме в нашия район, са ремонт на пътя Стара Загора – Нова Загора, Чирпан – Стара Загора и разширението на връзката сред Стара Загора и автомагистрала „ Тракия “, сподели Танев.

Основни акцент в работата на претендентите за народни представители от ГЕРБ – Стара Загора ще бъдат образованието, нововъведенията и създаване на индустриални зони, посредством които ще бъдат привличани компании, създаващи висока добавена стойност.

В срещата взе участие и общинският началник на Политическа партия ГЕРБ – Стара Загора Емил Христов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР