Близо 1000 души, които са не са представили документ за

...
Близо 1000 души, които са не са представили документ за
Коментари Харесай

Близо 1000 карантинирани на Калотина за 24 часа |

Близо 1000 души, които са не са показали документ за имунизация или проучване, са били сложени под карантина при влизане през контролно-пропусквателен пункт Калотина, оповестиха от локалното РЗИ.

За денонощие граничния пункт са пресекли малко над 50 000 души.

По-рано през днешния ден, че идващите от алена зона, които не показват негативен PCR тест, даже да са имунизирани, подлежат на карантина и наложително тестване. Сред проблематичните страни той загатна Англия, Кипър, Испания, Португалия и Гърция, където случаите на Делта вид се усилват.

Доц. Кунчев увери, че след показан негативен PCR до 24 часа, здравните управляващи анулират 10-дневната карантина. Той обоснова ограниченията с обстоятелството, че даже имунизирани лица могат да се заразят с индийския вид, въпреки че може да нямат признаци или да изкарат инфекцията леко.

Друго съображение за наложените ограничавания е ниското имунизационно покритие против COVID-19 - едвам 16%, което слага страната ни на последно място в Европейски Съюз и е причина за нова вълна на инфекцията поради мощно заразния Делта вид.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР