Близо 10 милиона лева са възстановени за 100 % авансово

...
Близо 10 милиона лева са възстановени за 100 % авансово
Коментари Харесай

Спортното министерство си върна близо 10 млн. лева, в хазната са

Близо 10 милиона лв. са възобновени за 100 % предплатено платените през 2020 година 22 милиона лв. за построяването на 24 физкултурни салона, от които са издигнати единствено два.

Вследствие на дейните дейности на екипа на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев към днешна дата вследствие на непринудено възобновяване на средства от компаниите и на подписани правосъдни спогодби в държавния бюджет са върнати посочените 10 милиона лв.. За останалата сума ММС продължава да води правосъдни каузи, които към първи април 2024 година са 11 на брой.

През 2020 година Министерският съвет дава на ММС близо 25 милиона лв. за създаване и съоръжение на физкултурни салони в учебни заведения.

След небрежно предоставени публични поръчки, вследствие на които са подписани контракти в нарушаване на всички правила за положително финансово ръководство, са предоставени близо 22 милиона лв. като 100-процентови задатъци на фирми-изпълнители.

" За страдание се построяват единствено два физкултурни салона, а по останалите контракти салони няма. Най-големите губещи в тази ситуация обаче са децата, които няма къде да спортуват “, акцентира министърът на младежта и спорта Димитър Илиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР