Близо 10 хиляди души излязоха днес на демонстрация в Брюксел

...
Близо 10 хиляди души излязоха днес на демонстрация в Брюксел
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Брюксел срещу насилието над жени

Близо 10 хиляди души излязоха през днешния ден на проява в Брюксел в навечерието на утрешния Международен ден за елиминиране на насилието против дамите, съобщи Агенция Франс Прес.

След като уважиха паметта на дамите, станали жертва на принуждение, с гала на централната гара на Брюксел, стачкуващите потеглиха към брюкселската Съдебна палата, пред която бяха сложени червени дамски обувки, знак на дамите жертви на убийства. "Омръзна ни ", "Повече нито една ", пишеше на плакатите на стачкуващите, измежду които имаше както дами, по този начин и мъже и деца. На плакатите бяха изписани и имената на 22-те дами, жертви на убийства в Белгия от началото на годината. Пред постройката на Съдебната палата стачкуващите подвигаха звук и пускаха аларми, с цел да покажат, че са срещу мълчанието към гибелта на тези дами.

Близо 200 души стачкуваха в Москва против проектозакон за домашното принуждение

В Белгия има комплицирана система на ръководство с няколко равнища на властта - федерално, районно, общинско, и всички те вършат нещо в битката против насилието над дами. Основното ни искане обаче е да бъде направен народен проект, съобщи пред Агенция Франс Прес Селин Кодрон, една от организаторките на демонстрацията. Важно е насилниците да бъдат наказвани, само че ние желаеме да няма принуждение, акцентира тя.

Екологичен потенциал ще призове всички страни в Европейски Съюз да одобряват Истанбулската спогодба

Според платформата Мирабал от 2017 година в Белгия са осъществени минимум 98 убийства на дами, от които минимум 20 от началото на тази година. Всяка трета жена ще стане през живота си жертва на полово или физическо принуждение, предвижда Организация на обединените нации, представена от ДПА. Извършителите на насилието най-често са сътрудници на дамите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР