Близо 1 от 10 нови случая на COVID-19 в САЩ

...
Близо 1 от 10 нови случая на COVID-19 в САЩ
Коментари Харесай

Вариантът на COVID BA.2.86 се утроява в новите оценки на CDC, сега 8,8% от случаите

Близо 1 от 10 нови случая на COVID-19 в Съединени американски щати са от разновидността BA.2.86, пресметнаха от Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите Понеделник, съвсем тройно това, което организацията пресметна разпространяването на мощно мутиралия вид преди две седмици.

Сред шепата райони с задоволително екземпляри, докладвани от тестови лаборатории, разпространяването на BA.2.86 е най-голямо в североизточната част: 13,1% от случаите в региона на Ню Йорк и Ню Джърси се дължат на варианта.

Данните от понеделник бележат първия път, когато разпространяването на BA.2.86 е повишено задоволително, с цел да бъде включено като независим вид в оценките на CDC. Учените за първи път предизвестиха за откриването на мощно мутиралия вариант през лятото.

сподели в понеделник.

Преди този миг публични лица споделиха, че голямото болшинство от новите случаи на COVID-19 се дължат на разновидността XBB и на голям брой тясно свързани потомци на XBB. Те включват разновидностите HV.1 и EG.5, които понастоящем са преобладаващи в...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР