Близо 1 500 души седмично получават одобрение за безлихвени кредити

...
Близо 1 500 души седмично получават одобрение за безлихвени кредити
Коментари Харесай

Безлихвените заеми за граждани заради Covid-19 надхвърлят 34 млн. лева

Близо 1 500 души седмично получават утвърждение за безлихвени заеми по програмата за подкрепяне на физически лица, по която поръчител е Българската банка за развиване (ББР). Одобрените заеми към този момент надвишават 34 млн. лв., демонстрира статистиката на ББР към 15 юни.

До момента са постъпили 14 602 претенции за заеми, от които доказани са общо 8 115, а обработващи се – 2 001. Средната стойност на заемите е близо 4 200. 77,5% от настояванията са на лица на трудов контракт, а останалите са на самоосигуряващи се.

Българската банка за развиване не преглежда настояванията за заем, а включва към този момент утвърдените от комерсиалните банки заеми в издадената портфейлна гаранция.

Първите банки, оползотворили напълно предоставения им запас посредством отпущането на безлихвени заеми, са Интернешънъл Асет Банк и Общинска банка. Останалите осем финансови институции не престават да одобряват заявки. Това са Алианц банк, банка ДСК, Инвестбанк, ОББ, Първа капиталова банка, Търговска банка Д, Централна кооперативна банка и УниКредит Булбанк.

Програмата за безлихвени заеми цели да подкрепи чиновниците в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, които са прекъснали активност в резултат на пандемията от Covid-19. Те имат опцията да получат заем до 4 500 лв., отпускани едновременно или на три транша от по 1 500 лв.. По мярката може да се кандидатства до края на 2020 година Максималният период на погасяване е 5 години, с най-малко 6 месеца и най-много 24 месеца гратисен интервал. Заемите са освободени от такси, комисиони и неустойки.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР