Близо 1/3 от българите одобряват кабинета Денков-Габриел“. Това сочат данните

...
Близо 1/3 от българите одобряват кабинета Денков-Габриел“. Това сочат данните
Коментари Харесай

Тренд: 1/3 от българите одобряват кабинета Денков-Габриел

Близо 1/3 от българите утвърждават кабинета „ Денков-Габриел “. Това сочат данните на организация „ Тренд “ по поръчка на вестник „ 24 часа “.
Правителството на Николай Денков започва с утвърждение от 32%, до момента в който 43% не го утвърждават. Привържениците на  в по-голямата си част поддържат кабинета, само че една четвърт от тях показват отрицание. Сред гласоподавателите на  одобрението изцяло господства. 
 
Снимка: Тренд
 

Според 42% от пълнолетните българи партиите вярно са създали нужните взаимни отстъпки, с цел да има постоянен кабинет. 37% пък считат, че са направени безпринципни взаимни отстъпки и по-добре беше да има нови избори.

Електоратите на ,  споделят в голямата си част първата алтернатива. От  преимуществено също показват първата алтернатива, до момента в който симпатизантите на останалите партии – втората.
35% е поддръжката за двата служебни кабинета на Гълъб Донев след 10 месеца ръководство. 45% дават негативна оценка. Най-силна поддръжка служебният кабинет среща измежду симпатизантите на , като само измежду тях държавното управление на Донев се употребява с преобладаващо позитивна оценка.
 
Снимка: Тренд
Ерозия в поддръжката на  от 5% и спад в позитивната оценка за работата на президента са още от изводите от социаологическото изследване.

Проучването на „ Тренд “ е по поръчка на вестник „ 24 часа ", отдадено на нагласите на българите по отношение на главните институции и партиите. Изследването е осъществено в интервала сред 10 и 16 юни 2023 година посредством директно полустандартизирано интервю „ лице в лице ” с таблет измежду 1008 души на възраст 18+. 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР