Близките на световноизвестния математик акад. Благовест Сендов разпространиха съобщение до

...
Близките на световноизвестния математик акад. Благовест Сендов разпространиха съобщение до
Коментари Харесай

Изпращат акад. Благовест Сендов в родния му Асеновград

Близките на световноизвестния математик акад. Благовест Сендов разпространиха известие до медиите по отношение на поклонението, което ще се състои в родния му град Асеновград.

"Бихме желали да ви съобщим, че учен Благовест Сендов ще бъде изпратен в последния си житейски път от доста стеснен кръг от хора - негови близки и другари в Асеновград. Моля да деянията схващане, само че фамилията му не желае гласност и наличие на медии в този ден.

На 23-ти януари 2020 година от 10:00 ч. във фоайето на Градска библиотека "Паисий Хилендарски " в Асеновград ще бъде открит незабравим ъгъл за съболезнования във връзка кончината на учен Благовест Сендов.

Венци и цветя може да сервира всеки и да се поклони пред светлата му памет ", се показва в известието.

Припомняме, че на 19 януари 2020 година на 87-годишна възраст умря световноизвестният български математик акад. Благовест Сендов. Съболезнования показаха голям брой учени, министър председателят Борисов, ръководителят на Народно събрание Караянчева и министърът на образованието Красимир Вълчев. По-рано през днешния ден депутатите уважиха паметта му с едноминутно безмълвие.

Депутатите уважиха с едноминутно безмълвие паметта на акад. Благовест Сендов
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР