Близките на починалия български боксьор обвиняват треньора му за трагедията

...
Близките на починалия български боксьор обвиняват треньора му за трагедията
Коментари Харесай

Починалият на ринга наш боксьор се биел за по 150 паунда

Близките на умрелия български боксьор упрекват треньора му за нещастието в Албания. Борис Станчов припадна по време на съревнование в Шкодра, а по-късно издъхна в болница.

Стана ясно, че Борис Станчов е взел участие в шампионата под непозната идентичност, като се е представял за братовчед си Исус Величков.

Треньорът му твърди, че не е знаел, че умрелият боксьор употребява лиценза на неговия братовчед Исус, макар че се е обръщал към него с името Боби Джи.

Роднините подозират, че схемата с подправяне на данните и потреблението на непознат лиценз е направена със знанието на треньора, който е печелил огромни суми на гърба на Борис.

" Аз му дадох документите. Той имаше възбрана да играе ", призна пред  Нова тв Исус Величков. Той изясни, че не е боксьор, само че преди е упражнявал футбол. Не знае по какъв начин има лиценз за присъединяване в боксови шампионати.

" Има 6 мача с моите данни. Доколкото знам, му заплащат, с цел да пада ", съобщи Величков. В момента той е обезпокоен, тъй като е предизвестен, че може да бъде наказан поради измамата с персонални данни.

" Треньорът си го познава, знае, че се споделя Боби ", съобщи още Величков.

" Не знам по какъв начин е станала тази замяна. Мотивите за какво е разменял картите, единствено той ги знае. През цялото време се е представял като Исус Величков, по прякор Боби Джи ", съобщи Венцислав Георгиев, треньор и управител на умрелия боксьор.

Сестрата на Борис Станчов – Лиляна твърди, че не е знаела, че брат й се състезава под непознато име, единствено предполагала. Близките на боксьора демонстрираха клип, в който настояват, че Борис споделя на треньора си Венцислав Георгиев, че не е добре.

" Как може треньорът му след гибелта на брат ми да си тръгне за България, без да уведоми никой ", попита Лиляна. Твърди, че брат й не се е биел за пари, а от обич към спорта.

Пари обаче печелел мениджърът му, настояват близки на умрелия Борис. " Последният мач знам, че беше за доста пари – най-малко 50-60 хиляди лв. ", декларира негов другар.

Близките на Борис настояват, че той е бил здрав и не имат вяра, че е получил инфаркт. " Самата федерация е бутафория ", съобщи доктор Георги Езекиев, някогашен президент на Българския професионален боксов съюз.

" Проблемът е, че това момче е имало възбрана. За да я избегне, е играл с непозната идентичност. Изваден му е подправен лиценз със съдействието на федерацията, допускам, тъй като няма по какъв начин да стане по различен метод. Всички хора, които се занимават с професионален бокс, може да се натоварят в 2-3 леки коли. Всички се познават ", съобщи Езекиев.

По думите му българските боксьори играят за дребни суми.

" Те са слаби, играят, с цел да изгубят ", заяви  той.

Езекиев обаче е безапелационен, че никой от нашите боксьори, нито пък треньорите им могат да изкарат от това 50-60 хиляди лв..

" Изкарват по 150 паунда. Вече не ги желаят, тъй като падат преди да ги ударят ", отсече той.

" Имахме положителни усещания за него като играч ", съобщи Даниел Дамянович, член на УС на Българския професионален боксов съюз.

Той обаче е безапелационен, че от Съюза не са знаели, че е с сменена идентичност. " Отношенията сред състезателя и Съюза –  99% минават през мениджъра ", изясни още Дамянович. Той не може да си изясни, за какво Борис е сменял самоличността си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР