Близки, роднини, а и напълно непознати ще се съберат пред

...
Близки, роднини, а и напълно непознати ще се съберат пред
Коментари Харесай

С протест започва делото за Евгения, удушена от съпруга си със стреч фолио

Близки, родственици, а и изцяло непознати ще се съберат пред Съдебната палата, с цел да изискат правдивост 33-годишната жена бе убита от мъжа си Орлин, чийто татко му давал препоръки и скрил натрупа
С митинг пред столичната Съдебна палата ще стартира делото против Орлин и Пламен Владимирови - татко и наследник, подсъдими за убийството на 33-годишната Евгения Владимирова. Тялото на младата жена беше намерено в куфар край Перник месец след изгубването ѝ на 13 октомври 2021 година Тя беше оповестена за търсене от брачна половинка си Орлин, който твърдеше пред проверяващите и нейните близки, че жена му отишла на фитнес и от този момент следите ѝ се изгубили. При диалозите с психолози обаче той почнал да се оплита и най-после признал. Ревност бил главният претекст.

Началото на митинга е в 9,30 във вторник, час преди старта на правосъдното съвещание. Организират го Феминистки мобилизации, които бяха основатели и на митингите под надпис: “Нито една повече ”. Целта е да бъдат подкрепени околните на Евгения, чието моминско фамилно име е Чорбанова.

36-годишният брачен партньор е измамен под отговорност като физически причинител, който е удушил брачната половинка си с няколко пласта домакинско стреч фолио, а татко му Пламен - като помощник, “който съзнателно е улеснил осъществяването на закононарушението посредством препоръки, уточнения, заричане да се даде помощ след действието, премахване на пречки, набиране на средства или по различен метод ”.

Според обвинителния акт Орлин решил да убие Евгения, с която били женени от 2014 година, на 12 октомври 2021 година Той споделил за желанието си на татко си Пламен, някогашен чиновник на ДАНС, и потърсил съвет от него по какъв начин тъкмо да извърши закононарушението.

На 13 октомври сутринта двамата обвинени се срещнали в Перник. Провели диалог, като Пламен дал на сина си уточнения за убийството и прикриване на следите. Посъветвал Орлин да удуши Евгения, като решили, че е най-добре това да се случи в фамилното жилище в кв. “Лагера ” в София, твърди прокуратурата.

Пламен заречен на сина си да транспорти натрупа със личния си автомобил и да го укрие в региона на хвостохранилище в околност край Перник. После двамата изпълнили авансово начертания проект.

Следобеда Пламен Владимиров потеглил с колата си и с натрупа на Евгения от София в посока към Перник, а Орлин останал в фамилното жилище. В 16,50 часа бащата изхвърлил куфара с тялото на снаха си в хвостохранилището. Около 17,50 ч Орлин изхвърлил мобилния телефон на Евгения до пешеходна алея наоколо до фитнес клуб. По-късно телефонът бил открит от очевидец. В опит да бъде употребен информацията от телефона била изтрита.

Преди това обаче Орлин бил деен от името на убитата от мобилния ѝ телефон и нейните профили в приложения за връзка и в чатове, в това число изпратил известие до убитата си брачна половинка през собствен профил.

Старателно и поредно поддържал версията, че Евгения е отишла на фитнес, по-късно щяла да се вижда с приятелки, само че не отишла на срещата. Същата версия след това повторил и пред полицията. Взел присъединяване и в издирването на брачната половинка си. Трупът на Евгения е открит на 12 ноември 2021 година

60-годишният Пламен Владимиров първо беше арестуван дружно със сина си, само че през март мярката му за неотклонение беше изменена в домакински арест, а по-късно в парична гаранция. Орлин е в ареста от ноември предходната година. Той може да получи 15-20 години решетки, пожизнен затвор или пожизнен затвор без подмяна.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР