Близки, приятели и колеги изпратиха голямата българска актриса Емилия Радева

...
Близки, приятели и колеги изпратиха голямата българска актриса Емилия Радева
Коментари Харесай

Близки и приятели изпратиха Емилия Радева в последния й път

Близки, другари и сътрудници изпратиха огромната българска актриса Емилия Радева в последния й земен път. Поклонението се извърши в столичния храм " Свети Седмочисленици ", съобщи кореспондент на БГНЕС.

" Емилия просто е един човек, който събираше в себе си толкоз доста и толкоз разнообразни качества. Тя беше прелестен сътрудник, прелестен сътрудник, прелестен човек. Само си помислете какъв брой дълго време те бяха семейство с нейния необикновен брачен партньор ", сподели артистът и ефирен водещ Петър Вучков и добави, че толкоз доста неща могат да се кажат за огромната българска актриса Емилия Радева с един сериозен, позитивен знак.

" Много ми е мъчително! Бог да елементарни Емилия ", сподели още той.

Актьорът Милен Миланов изясни, че неговите мемоари с Емилия Радева са персонални, тъй като с нея е играл една от първите си функции като млад актьор в едно от нейните популярни превъплъщения на Мадам Бовари.

" Но не тези са значимите мемоари за Емилия. Емилия Радева е от дребното хора, които имат в себе си мощта да оставя два загатна – споменът като актриса, като художник, и този спомен е доста мощен, тъй като Емилия беше неповторима и това е една от доста, доста огромните актриси на България ", съобщи той.

Миланов акцентира, че за нея би трябвало да остане и различен спомен, който малко на брой хора знаят. " Емилия беше човек с извънреден темперамент. Емилия беше от дребното хора, които можеха да споделят " да ", " не ", да не се свени да каже положителното и нямаше никаква прошка, когато трябваше да се каже неприятното. За да можеш да бъдеш такава персона, би трябвало да имаш доста мощен морал ", описа той.

Актьорът уточни, че Емилия Радева е била честен човек и на сцената, и в живота. " Наистина мисля, че това е непрежалима загуба, по простата причина, че доста рядко, освен в нашата специалност, се раждат образци. Аз тая вяра, че тя въпреки всичко ще бъде образец. Дано ", сподели още Миланов.

Режисьорът Никола Петков е един от режисьорите, който е работил с Емилия Радева неведнъж, в това число и в последните ѝ години във групировката „ Артисти със сребро в косите “. Пред БГНЕС той сподели: „ Това беше една забележителна жена, майка, брачна половинка и велика артистка. Тя беше, може би, в случай че би трябвало да определим пет най-хубави български артистки, тя е вътре. А в случай че би трябвало да определим трагични артистки, тя е може би първа. “

„ Ще запомня Емилия с това, че беше 100-процентова актриса. Силна жена, мощна актриса, с доста мощен темперамент – тези неща постоянно вървят дружно. Актриса, която може да изиграе всичко каквото пожелае. По принцип са малко такива актьори и ще я запомня с прелестния ѝ темперамент “, сподели през БГНЕС актрисата Нона Йотова и показа, че двете са имали допирни точки в Театъра на армията.

По това време Йотова е млада актриса и стартира да се приказва за нея, че тя е втората Емилия Радев. „ Когато ѝ го споделих, толкоз сме се смели, тъй като това е доста неуместно факсимиле. И тя беше споделила по какъв начин по този начин, откъде-накъде ще приказват такива нелепости, не може да има втора аз или втора ти, и така нататък И когато представях първата си книга с любовна поезия, поканих нея и напълно младата Вили Марковска да изчетем и изиграем книгата като три дами в разнообразни възрасти, да покажем, че любовта няма възраст, и Емилия беше прелестна, четейки любовна поезия, написана от мен. А пък Виолета, която беше още студентка, не можеше да откъсне взор от Емилия, тъй като имаше допир до тази жена, а това е толкоз рядко за един младеж да може да бъде на една сцена с актьор от ранга на Емилия Радева “, описа Йотова, съгласно която Емилия Радева е трябвало да играе доста повече и да бъде непрекъснато канена на сцената.

„ Уникален човек! Бог да я елементарни и скърбя, че си отиде, тъй като тя е от хората, които си мислиш, че в никакъв случай няма да си отидат. Има такива хора “, заключи Нона Йотова.

Емилия Радева е известна с функциите си в театрални поставки и игрални филми. Сред най-популярните й изяви на екрана са в " Матриархат ", " Иконостасът ", " Сиромашка наслада " и сериала " Дом за нашите деца ".

През 1974 година Емилия Радева е удостоена със званието заслужил актьор, а 6 години по-късно и със званието национален актьор. През 2003 година е наградена с медал Стара планина – I степен „ за приноса си за развиването на българското изкуство и просвета “. През 2013 година е наградена с " Аскеер " за изцяло творчество. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР