Близки на убита жена в Пловдив настояват за доживотна присъда

Близки на убита жена в Пловдив настояват за доживотна присъда ...

Близки на убита жена от Пловдив настояват за доживотна присъда за виновника.

Близки на убита жена в Пловдив настояват за доживотна присъда за виновника. Те се събраха на протест пред Съдебната плата в града, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, че преди три години младе жена беше убита от годеника си. Той е осъден на 16 години затвор, но делото му е върнато за повторно разглеждане.

Близки и приятели на убитата Милена Динова се опасяват, че убиецът няма да бъде осъден, както би следвало. Протестиращите носят огромни плакати с надписи "Искаме доживотна присъда".

"Искаме доживотна присъда и няма да спрем да се борим. Делото тръгва отначало, искаме доживотна присъда, нищо повече", заявява майката на жертвата.

Милена Динова е убита от годеника си Илиян преди 3 години. В началото той прави пълни самопризнания. После се отказва от тях и казва, че не е виновен. Мотивът за убийството е ревност.

Приятелки на Милена твърдят, че мъжът нито веднъж не е заявил, че съжалява. Дори държанието му било арогантно.
Припомняме, че Милена беше открита мъртва в полунощ на 29 декември миналата година в пловдивското село Куртово Конаре. Тялото й е намерено близо до дома, в които живеела с годеника си Илиян Рангелов. Същата вечер е трябвало Милена да отиде за нощна смяна на работа в съседното село.

През 2017 година близките на убитата жена отново протестираха с искане за доживотен затвор за виновника.

Източник: dnesplus.bg