Близки и приятели на убития Пейо Пеев се събраха пред

...
Близки и приятели на убития Пейо Пеев се събраха пред
Коментари Харесай

Близки на убития Пейо Пеев на протест пред Съдебната палата

Близки и другари на убития Пейо Пеев се събраха пред Съдебната палата в София.

През вчерашния ден се инициира митинг в обществените мрежи, който е под наслов “Справедливост за Пейо ”.

44-годишният Пеев беше открит на 18 януари в опожарен автомобил, а преди този момент е бил удушен. Основните обвинени са неговата брачната половинка Габриела Славова-Пеева, както и нейната майка Красимира Трифонова.

В 10:00 часа в Съдебната палата в София стартира делото, на което прокуратурата ще апелира мярката на Габриела Славова, упрекната за жестокото убийството на Пейо Пеев. Миналата седмица тя беше пусната под " домакински арест ", с цел да се грижи за децата си.

" Искаме да отправим зов към българския съд, който да наложи най-тежките ограничения на двете обвинени. Считаме, че поради всички изнесени данни, оставането на Габриела под домакински арест не е целесъобразно. Да не приказваме за това, че както беше открито, децата даже не са при нея. Считаме, че човек, който е кадърен да отнеме живота на бащата на детето си, не следва все още да се грижи за тях ", сподели Соня Чакмакова, уредник на митинга.

Бившият народен представител Велико Минков се бори за признание на бащинство на дребното дете на Габриела. Той също поддържа настояванията на протестиращите.

" Надявам се да има правдивост. Аз съм тук като татко на едно от децата, които съда и обществените споделят, че в случай че Габриела под домакински арест, тя би трябвало да ги вижда или да се грижи за тях и съм угрижен, защото не знам дали тази майка ще бъде прочувствено постоянна и децата ще бъдат ли травмирани от среща с нея ", сподели Велико Минков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР