Близки и приятели на тримата загинали при тежката катастрофа на

...
Близки и приятели на тримата загинали при тежката катастрофа на
Коментари Харесай

Протест в Пловдив срещу освобождаване на шофьор убиец

Близки и другари на тримата починали при тежката злополука на околовръстното шосе на Пловдив на 2 май се събраха пред Съдебната палата, с цел да изразят недоволството си от решението на апелативния съд да бъде пуснат под гаранция от 20 хиляди лв. предизвикалият случая Иво Даскалов.

Настояваме за правдивост, обявиха протестиращите. Те носеха плакати с надпис „ Толкова ли костват 3 човешки живота – 20 000 лева? “. И настояха:

„ Първо, да има транспарантно следствие, по-късно да има обективни ограничения за причинителя и вероятно по-късно присъда “.

„ Според мен би трябвало да бъде съден за преднамерено ликвидиране този човек. Не може трима души да убиеш, да караш като вманиачен – 150 километра, и да те пуснат за 20 хиляди гаранция. Това е насмешка с целия български народ “.

„ Очакваме, че може да се укрие, което няма да е казус за българското правораздаване. Той няма какво да губи този човек “.

Късно вечерта на 2 май на ремонтирания сектор от околовръстното шосе на Пловдив, като починаха двамата му спътници, както и водачът на другия автомобил – 43-годишният Николай Иванов.

избраната на Даскалов от Окръжния съд мярка за неотклонение „ задържане под стража “ и се оповестиха за освобождението му под парична гаранция, като решението е дефинитивно.

Председателят на състава арбитър Михаела Буюклиева е подписала с изключително мнение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР