Близък до обкръжението на баскетболиста Джеймс Хардън заяви, че той

...
Близък до обкръжението на баскетболиста Джеймс Хардън заяви, че той
Коментари Харесай

Джеймс Хардън възнамерява да остане във Филаделфия

Близък до обкръжението на баскетболиста Джеймс Хардън съобщи, че той е избрал да не задейства опцията си за 47,4 милиона $ за идващия сезон с отбора от НБА Филаделфия 76 и ще стане свободен сътрудник. Но той няма желание да напусне Филаделфия.

Хардън е взел решението, с цел да разреши на тима си гъвкавостта, от която има потребност, с цел да подпише с нови играчи това лято.

Това ще бъде сериозен фактор, когато НБА отваря договарянията за свободни играчи този четвъртък. Очаква се Филаделфия да се цели в нападателя на Маями Пи Джей Тъкър.

Най-вероятният сюжет е този - участникът в 10 мача на звездите да подпише нов контракт с Филаделфия за сума, близка до тези 47,4 милиона, откакто тимът притегли нови попълнения и се подреди измежду кандидатите за купата през 2023 година.

ESPN Sources: 76ers star James Harden has declined his $47.3M option and become a free agent. He keeps real the possibility of negotiating a new deal that would deliver the Sixers roster-building flexibility in free agency – including use of the full $10.5M exception.
— Adrian Wojnarowski (@wojespn)
Ако Хардън бе задействал опцията си преди сряда, Филаделфия щеше да има доста по-големи компликации да откри финансови средства по пътя към качествени свободни сътрудници.

Неговото деяние удостоверява думите му, казани на 12 май, когато Филаделфия отпадна във втория кръг на плейофите от Маями.

„ Ще бъда тук “, сподели Хардън.

„ Ще бъда тук, каквото и да прави този тим, каквото и да му разрешава да пораства и да става по-добър, с цел да може да се бори на най-високо равнище “.

Джеймс Хардън е бил три пъти най-резултатен състезател със приблизително 22 точки и 10,3 асистенция на мач по време на кариерата си с Бруклин и Филаделфия.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР