Близа две трети от работещите българите не достигат заплатата, която

...
Близа две трети от работещите българите не достигат заплатата, която
Коментари Харесай

Работещите българи стават по-бедни

Близа две трети от работещите българите не доближават заплатата, която им е нужна, с цел да покрият базовите си потребности. Това демонстрират плановете на КНСБ. Татяна Йорданова изясни по Българска национална телевизия какъв брой е поскъпнал животът в България за една година.

Най-лесно може да си отговорим на този въпрос, като погледнем идната в графика, в която се вижда, че достатъчната заплата за прехрана през предходната година по отношение на тази е с близо 160 лв. по-малко. Тоест, в този момент на този стадий ни трябват повече пари, с цел да покрием базовите си потребности, сподели Йорданова.

 



Тук въобще не приказваме даже и за живот, в който желаеме да си позволим повече занимания и защото явно цените са нарастнали, пък това не се е случило по този начин стремително и бързо със заплатите, със идната графика ще отговорим и на другия въпрос, каква част от хората нямат задоволително пари за прехрана. Вижда се, че през тази година, броят на хората е повишен с близо 222 000 души повече. Тоест 222 000 души не могат да доближат до този приход, който им е необходим, т.е., приходът, който е базисен, съобщи още Татяна Йорданова. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР