Блестящото представяне на Манчестър Сити се затвърди категорично и официално

...
Блестящото представяне на Манчестър Сити се затвърди категорично и официално
Коментари Харесай

Рекорд, рекорд след рекорд - докъде може да стигне машината на Пеп?

Блестящото показване на Манчестър Сити се затвърди изрично и публично след триумфа на "гражданите " над локалния противник Манчестър Юнайтед през миналия уикенд (2:1 на "Олд Трафорд "). Не бе и нужна тази победа, с цел да се охарактеризира мощното показване на тима от "Етихад ", откакто до този миг Хосеп Гуардиола и възпитаниците му навъртяха 15 следващи мача без изгубена точка и са допълнително от солидна серия, който смъкна тази на Арсенал от 2002 година, когато "артилеристите " нямаха проваляне биеха наред своите противници от февруари до август.

Освен този връх Ман Сити държи в своите ръце опцията да е първият клуб във Висшата лига, който може да прекрачи кота "100 " точки в елитния британски шампионат. Най-доброто достижение досега е на Челси, когато под управлението на Жозе Моуриньо "сините " от Лондон приключиха акцията с 95 пункта.

На второ място е също връх на тима на Роман Абрамович с 93 точки през миналата турнирна година. Трети е Манчестър Юнайтед с 92 точки през сезон 93/94. Ако всичко е съвършено, което граничи единствено и само към този миг с хипотезата, и "гражданите " бият докрая на шампионата, те ще финишират в челото с 112 точки.

Друг връх, върху който "гражданите " могат да се опитат да подобрят е най-голяма отдалеченост от първия преследвач в класирането. До момента най-голямата отдалеченост, която е направена от Ман Юнайтед през сезон 1999/00. Тогава "червените дяволи " приключват с 18 точки пред втория Арсенал. Челси през 04/05 пък води с 12 точки още веднъж на "топчиите ", които са втори с 83 точки. Този сезон оптималната отдалеченост, която може да се доближи е от 26 точки от втория.

Гуардиола отново управител на месеца, изпревари Жозе

Категорично все още и представянето на "небесносините " не може да чакаме до края на сезона да си "гризем ноктите " в конспирация за борбата за купата в Англия, като математически тимът на Сити може да си подсигурява трофея още през март.

Къде се подрежда Сити на Пеп измежду непобедимите в Англия?

Майстор Пеп: Гуардиола държи върховете за следващи победи в трите топ шампионати
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР