Благотворителен концерт в подкрепа на проект Светулка“ на Фондация За

...
Благотворителен концерт в подкрепа на проект Светулка“ на Фондация За
Коментари Харесай

Ротари клуб Добрич в подкрепа на проект за болница, която не прилича на болница

Благотворителен концерт в поддръжка на план „ Светулка “ на Фондация „ За положителното “ и МБАЛ Добрич провежда Ротари клуб - Добрич. Целта на събитието е да се съберат средства, които да подкрепят закупуването на нужното здравно съоръжение и обезпечаване на подобаващи условия за лекуване и възобновяване на дребните пациенти.

Проектът за възобновяване на детското поделение към болничното заведение, към който се сплотяват клубът и жителите на Добрич, цели да даде на болните деца чувството за независимост, светлина и най-много вяра, посредством оптимално приближаване на болничната среда до домашната. Наред с смяната в пространството, планът планува и смяна на връзките сред лекари, пациенти и родители. Това включва възобновяване на отделението, тъй че да подготвя към по-добра грижа и обществен контакт за децата, по-добри условия за работа на лекарите и понижаване безпокойството на родителите посредством непрекъсната връзка.

Благотворителното събитие ще се организира на 11 април 2024 година от 19 часа в Драматичен спектакъл „ Йордан Йовков “. На добричката сцена ще гостува Варненската държавна опера с оперетата на Имре Калман „ Царицата на Чардаша “. Режисьор на постановката е Видин Даскалов, диригент Димитър Косев, а възстановката е дело на Александър Мутафчийски. В спектакъла вземат участие оркестърът, хорът и балетът на Операта. Очакваме незабравимо преживяване, изпълнено с страсти, музика и ентусиазъм.

Със закупуването на покана за благотворителното събитие на Ротари клуб Добрич всеки взе участие в реализирането на плана за актуализирано детското поделение, което да даде на дребните пациенти светлина и вяра за бързо излекуване и възобновяване. Всеки принос е от значително значение за триумфа на тази благородна самодейност.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР