Благотворителен календар събира средства за сдружението Деца с онкохематологични заболявания.

...
Благотворителен календар събира средства за сдружението Деца с онкохематологични заболявания.
Коментари Харесай

Календар с котета събира средства за деца с онкохематологични заболявания

Благотворителен календар събира средства за сдружението " Деца с онкохематологични болести ". Моделите в календара са подбрани особено, с цел да ухилен и децата, и техните родители, което не е мъчно, тъй като са напълно дребни пухкави котета.

Първо в сърцето - там се родила концепцията за благотворителния календар. А сърцето на фотографа Светла Първанова е обвързвано вечно с детското онкохематологично поделение в ИСУЛ. Преди години синът ѝ там преборил диагнозата.

" Когато човек мине през това поделение, сърцето му остава там и желае да даде парченце от себе си ", споделя тя.

Така пристигнали и календарите за идната година - колкото типични, толкоз и ексцентрични. Моделите са обичаните на децата пухкави котета, които ще влязат в доста домове и ще свържат и други хора с идеята.

" Дали са положителни модели? Много сложни модели са дори, бих споделила. Много по-трудни от някои палави дечица. Много са фотогенични ", споделя Светла Първанова.

Котетата към този момент провокират огромен интерес към календара, който се продава в поддръжка на плановете на Сдружението " Деца с онкохематологични болести ", което има център в ИСУЛ. Един от най-важните планове е болнично учебно заведение.

" Заплащаме и осигуряваме по един възпитател в клиниките в София и Пловдив, който работи с децата, финансираме строго избрани проучвания, които е належащо да бъдат осъществени в чужбина и които не биха могли да бъдат осъществени тук ", изясни Симона Караиванова, член на УС на съдружие " Деца с онкохематологични болести ".

" На страницата на сдружението на децата с онкохематологични болести ще има предоставена информация със уеб страницата, от който могат да закупят календар ", добавя фотографът.

Цената на календара е алегорична - 10 лв.. Неговата стойност обаче се мери с детски усмивки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР