Благотворителен базар в помощ на Нешка Стефанова от Пазарджик организират

...
Благотворителен базар в помощ на Нешка Стефанова от Пазарджик организират
Коментари Харесай

Благотворителен базар помага за лечението на Нешка

Благотворителен базар в помощ на Нешка Стефанова от Пазарджик провеждат нейни близки. Той ще се организира на следващия ден, събота, от 9,00 часа на Острова. Събраните пари ще бъдат употребявани за лекуването на младата жена.



Нешка е на 34 години и от раждането си има рядка, обезобразяваща и животозастрашаваща лицева артерио-венозна малформация. Заболяването е рядко и едва познато на лекарите в България, което я кара да се лута години наред без някой да може да сложи точна диагноза.

До момента в България са й осъществени една емболизация, една склеротерапия с алкохол и интервенция за изрязване на малформацията, само че все пак тя продължава да пораства и да се утежнява.

Развитието й води до риск от загуба на зрение от дясното око, разрушение на костите под малфорцията, увреждане на лицевия нерв, както и вероятно пукане на малфомарцията може да докара до артериално кръвотечение с бърз и съдбовен край.

Това принуждава Нешка да потърси лекуване в чужбина. От болница Метрополитан Дженерал в Атина оферират да бъдат направени още една или две емболизации и нова интервенция за унищожаване на малформацията и възобновяване на естествената форма на лицето.

Приблизителната сума за лекуването е 65 000 евро, като ще зависи от броя емболизации.

Според данните от нейната, до момента са събрани 8 737 лева, нужни са още 126 750 лева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР