Благоевградската фирма „Престиж бизнес 93“ ООД на Георги Шапков –

...
Благоевградската фирма „Престиж бизнес 93“ ООД на Георги Шапков –
Коментари Харесай

Кметът на Враца Калин Каменов даде 1.2 млн. лв. на фирмата, ремонтирала апартамента на Цветанов


Благоевградската компания „ Престиж бизнес 93 “ ООД на Георги Шапков – Шапката е спечелила социална поръчка за 1.2 млн. лева в община Враца за строително-ремонтни действия по обновяването на волейболното хале в града. Това демонстрира следствие на Комитета за битка с корупцията, с което „ Скандал “ разполага. Поръчката е предоставена от кмета Калин Каменов, който е претендент на ГЕРБ за втори мандат.



Името на Шапков изплува около „ Апартаментгейт “, защото е правил вътрешното обзавеждане на първокласния апартамент с частен асансьор на Цветан Цветанов в кооперацията “Летера”. Злите езици настояват, че цената му е половин милион, само че Цветанов не дава отговор на тези въпроси. През 2012 година тогавашният вицепремиер и вътрешен министър Цветан Цветанов купонясва на рождения ден на Шапката в село Делчево, Гоцеделчевско. Калин Каменов е извънредно правилен човек на изхвърления от ГЕРБ Цветанов, настояват от партията. Бизнесменът Георги Шапков е непосредствен другар на Калин Каменов и на кмета на Благоевград също от ГЕРБ Атанас Камбитов.

Обществената поръчка за 1.2 млн. лева във Враца за волейболната зала е изпълнявана от консорциума „ Престиж-Парсек “, в който влизат компанията на Шапков и „ Парсек груп “ на предприемача Бончо Бонев. Средствата са обезпечени и отпуснати с решение на Министерски съвет.

Интересен миг е, че Шапката е спечелил още няколко поръчки при Калин Каменов. Те са за доставка на писалищен материали за потребностите на община Враца. Договорите с „ Престиж бизнес 93 “ ООД са три надлежно за 12 480 лева, 10 608 лева и за 73 320 лева без Данък добавена стойност., демонстрира информация в профила на купувача на общината. От Комитета за битка с корупцията разясняват, че един път Шапков строи обекти, предоставени от кмета Калин Каменов, а повторно доставя писалищен и офис материали. Едновременно е строител и книжарница!

Бизнесменът Георги Шапков е огромен състезател в Благоевград, само че има и няколко завоюва поръчки в София на централно равнище. Той е получил 1,8 млн. лева за съоръжение на 172 „ предпазени жилища” в новите общински блокове в квартал “ Освобождение “ в Благоевград - именуван от благоевградчани „ новата ромска махала “. Най-хитовата от стотиците публични поръчки е за 1 597 000 лева за ВиК в родното на еврокомисаря Мария Габриел Хаджидимово.

Пак Шапката ремонтира, подрежда, доставя с писалищен материали и какво ли не още Югозападния университет – прочут като университета на СИК, държавен и държавно финансиран. Фирмата „ Престиж бизнес 93 “ стремително печели и поръчки от хазната за саниране – в Благоевград, Дупница, Враца, Гоце Делчев, дори и във Велинград. Освен това подрежда Агенцията по вписвания по времето на Цецка Цачева като министър на правораздаването. Също по този начин и на друга подчинена на нея конструкция – пандизите.





Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР