Blagoevgrad24.bg Състав на Апелативен съд – Варна потвърди първоначалното задържане под

...
Blagoevgrad24.bg
Състав на Апелативен съд – Варна потвърди първоначалното задържане под
Коментари Харесай

Унгария иска арест и екстрадиция за български пастор, за да го разследва за даване на подкуп

Blagoevgrad24.bg Състав на Апелативен съд – Варна удостовери първичното задържане под стража на Христо Х., несъмнено от Оценка за съвместимост – Варна на съображение Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от управляващите в Унгария. В края на септември предходната година съдия-следовател към  Околийски съд – Сегед, Унгария, е издал ЕЗА, за задържане на българина.  Компетентните маджарски управляващи упорстват за ареста и предаването на българския жител, с цел да го проверяват по тази причина, че на 14 януари 2018 година дал рушвет на длъжностно лице. За това действие наказването в Унгария е отнемане от независимост от 1 до 2 години.

Както пред първата, по този начин и през днешния ден пред втората правосъдна инстанция пасторът, който работи и живее със фамилията си в Холандия съобщи, че не е бил търсен до сегашния миг от унгарските управляващи. Станалото пред граничните управляващи в Унгария той дефинира като неразбирателство, което е плод на неналичието на превод при връзката му с граничарите.

Варненският апелативен съд през днешния ден се солидаризира с причините на първата правосъдна инстанция, които показват, че в съответния случай, първичното задържане на българския жител е съобразено с условията на ЗЕЕЗА. ЕЗА съдържа всички атрибути, посочени от закона, а задачата на задържането под стража е да бъде обезпечено наличието на лицето при разглеждане на делото всъщност. Още тази седмица Оценка за съвместимост – Варна ще насрочи и ще прегледа в правосъдно съвещание настояването на Унгария за предаване на Христо Х., с цел да бъде  разследван по тази причина, че дал рушвет на длъжностно лице.

С оглед на това, че мъжът има адресна регистрация в Шумен и този съд намира, че за са се подсигурява наличието му на делото всъщност – той би трябвало да остане в ареста.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се удостоверява първичния арест на Христо Х., арестуван на съображение ЕЗА, издадена от способените управляващи в Унгария, не предстои на обжалване.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР