Blagoevgrad24.bg Бургаският апелативен съд измени присъда и наложи по-ниско наказание на

...
Blagoevgrad24.bg
Бургаският апелативен съд измени присъда и наложи по-ниско наказание на
Коментари Харесай

Гавра! Преквалифицираха обвинението срещу Киро Принца, намалиха му присъдата наполовина!

Blagoevgrad24.bg Бургаският апелативен съд промени присъда и наложи по-ниско наказване на Кирил Христов за убийството на Никола Колев, осъществено на 17 април 2016 година в гр. Несебър.

Въззивният състав е преквалифицирал действието от закононарушение по чл.115 от Наказателен кодекс /умишлено отнемане от живот/ в такова по член 122 алинея 2 от Наказателен кодекс /извършено по непредпазливост/ и е понижил наложеното наказване от седем години на четири години отнемане от независимост, което да бъде изтърпяно при първичен общ режим.

Съдът е изменил режима на изтърпяване на наказването за закононарушението срещу реда и публичното успокоение по член 325 от Наказателен кодекс от непоколебим в общ и е изменил избраното общо наказване, като го понижава от седем години на четири години, както и режима за неговото изтърпяване от непоколебим на общ.

В останалата част присъдата е потвърдена.

Съдът е постановил Кирил Христов да заплати на Стоянка Колева сума в размер на 140 000 лева, представляваща обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди и 1400 лева, за породени имуществени вреди; на В. Колев сума в размер на 130 000 лева, представляваща обезщетение за претърпените от него неимуществени вреди и сумата от 900 лева за породени имуществени вреди; на Г. Колев сума в размер на 130 000 лева представляваща обезщетение за претърпените от него неимуществени вреди.

Припомняме, че Кирил Христов е приет за отговорен в това, че на 17.04.2016 год., към 21,50 часа, в гр. Несебър, ул. " Венера “ №11, в лек автомобил " Ауди “, наоколо до ресторант " Принц Кирил “, е предизвикал гибелта на своя чиновник Николай Колев, готвач в ресторанта, прострелвайки го с револвер марка " Зиг Зауер “.

Подсъдимият е приет за отговорен и в това, че на 17.04.2016 год., към 20,30 ч., в градината пред ресторант " Принц Кирил “ е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото, като действието по своето наличие се отличава с изключителна смелост - използвал огнестрелно оръжие и възпроизвел 4 бр. изстрела ориентирани към саксия на палмово растение с револвер, в наличието на потърпевшия Никола Колев и на очевидеца П. К.

Решението на Апелативен съд – Бургас предстои на обжалване и митинг в 14-дневен период от съобщаването на страните, че е направено.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР