Blagoevgrad24.bg >Общинските съветници одобриха учредяването на безвъзмездно право на строеж на

...
Blagoevgrad24.bg
>Общинските съветници одобриха учредяването на безвъзмездно право на строеж на
Коментари Харесай

Нов център за спешна помощ ще бъде изграден в Благоевград

Blagoevgrad24.bg > Общинските съветници утвърдиха учредяването на безплатно право на градеж на Министерството на здравеопазването за създаване на обект " Център за незабавна здравна помощ - Благоевград ". Имотът от 2200кв.метра се намира на територията на болничния комплекс и ще бъде възложен на Министерството на здравеопазването за реализацията на капиталов план по стратегия " Региони в напредък " 2014-2020, обвързван с възобновяване и рационализация на сградния фонд и оборудването в системата на незабавна помощ на територията на Благоевград. В осъществяване на дейностите ще бъде построен нов сграден фонд, както и ще бъде обезпечено изцяло съоръжение и обзавеждане, според условията на медицинския стандарт за незабавна медицина и на настоящата нормативна уредба в страната.Учреденото безплатно право на градеж се погасява в интерес на Община Благоевград, в случай че не се упражни в период от 5 /пет/ години.

В дневния ред не бе признато за включване предлагането от общинския консултант Гергана Янчева за разпределяне от Община Благоевград на помощ за община Кресна по отношение на горския пожар от предишния месец.

В съвещанието бяха включени няколко изключителни точки. На питането на общинския консултант Злата Ризова по отношение на систематичното замърсяване на въздуха в Благоевград от БИО Топлоелектрическа централа "Рубин 08 ", Диана Стефанова-главен специалист еколог към общината изчете писмен отговор от общинска администрация.От него стана ясно,че все още на осъществената инспекция на 4ти септември, разпоредена от кмета Камбитов, предприятието извършва предписанията на Регионална инспекция за опазване на околната среда и е в развой на създаване на по-мощно и дейно пречиствателно оборудване, отговарящо на индустриалната мощ.

Местните парламентаристи гласоподаваха разпределяне на еднократна финансова помощ на поданици на Община Благоевград, според признатите от Общински съвет критерии и целеви групи. Предвидено е отпущането на сумата от 4000 лв. в помощ на Станислав Чаушки, за подкрепяне на фамилията в разноските по интервенциите и рехабилитацията му.

Одобрено беше и предлагането за закриване на Дом за деца лишени от родителска грижа " Св. Николай Мирликлийски " за деца на възраст от 7г. до 18/20г., гр. Благоевград, считано от 01.01.2018 година За всички деца настанени в дома все още, текат процедури за реинтегриране в фамилии или в среда близка до фамилната. Базата на дома се употребява за два други вида обществени услуги - " Преходно жилище " за деца от 14 до 18 години и Център за обществена поддръжка. Предстои откриването и на Център за приемна грижа за деца от 0 до 15 години.

Съветниците поддържаха предлагането за издаване на позволение за водовземане от находище за минерална вода " Благоевград " - изключителна държавна благосъстоятелност, посредством съществуващи уреди на " Езерец " ЕООД, гр. Благоевград, за обект " Хотел " Езерец ", дебит Q приблизително непрекъснато = 1, 09 л/сек. за период от 20 години. Изразходваното количество минерална вода ще се заплаща по цени, избрани с признатата от Общински съвет - Благоевград цена за възнаграждение на таксите при предоставено право на водовземане. Инвестиционното желание на общината е да зарежда и плувния басейн на състезателен комплекс " Пирин ". В отговор на запитвания от общински съветници, кметът доктор Камбитов удостовери, че разрешителното е съобразено с общия дебит на находището, от който все още се употребява по-малко от половината. Той акцентира,че заради остарялата инфраструктура има доста загуби по водопровода, а въпреки това непълноценното асимилиране на минералната вода води до доста проблеми на живущите в региона на находището.

На днешната постоянна сесия беше показан и приветстван с овации и новият заместител -кмет по строителство и сигурност- инж. Емилия Тунева.
Източник: blagoevgrad24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР