Благоевград. XI ОУ Христо Ботев“ в Благоевград отбеляза 170 години

...
Благоевград. XI ОУ Христо Ботев“ в Благоевград отбеляза 170 години
Коментари Харесай

Благоевград: XI ОУ „Христо Ботев“ отбеляза 170 години от рождението на своя патрон с празничен концерт-спектакъл „Писмо до бъдещето“

Благоевград. XI ОУ „ Христо Ботев “ в Благоевград означи 170 години от рождението на своя патрон с празничен концерт-спектакъл „ Писмо до бъдещето “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Официални посетители на събитието, което се организира в държавна такса „ Никола Вапцаров “, бяха заместник- министърът на образованието и науката Деница Сачева, заместник-кметът на Благоевград Иво Николов, ръководителят на Общински съвет Радослав Тасков, началникът на Регионалното ръководство на образованието Ивайло Златанов, началникът на общинския отдел „ Образование “ Симона Митова и други.
Приветствие към присъстващите посетители, родители, учители, възпитаници насочи шефът на образователното заведение Марияна Митова. „ Благодаря на кмета доктор Атанас Камбитов, на управлението на Община Благоевград, на ръководителя на Общински съвет Радослав Тасков за поддръжката! В тяхно лице сме виждали постоянно съидейници, съидейници, поддръжка, другарство и дружно с тях в едно такова време на бездуховност, ние продължаваме да пишем историята на българското обучение и на българската просвета “, сподели в част от приветствието си шеф Митова и изрично съобщи, че XI ОУ „ Христо Ботев “ ще продължи да бъде стабилно, да се развива, да бъде храм на мисълта и духа, да задоволява потребностите на учениците, спазвайки всички закони на едно общество, на модерно обучение.
С рецитал на едни от най- знаковите стихотворения, драматургия на творби на Христо Ботев, песни и танци, учениците отдадоха своята респект към делото и живота на един от най- видните пазители и ценители на България. По време на концерт- спектакъла бяха наградени учениците в състезанието за стихотворение и рисунка „ Живеем в земята на Ботев “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР