Благоевград. Ученици от 2 “Б“, 2 Г“ и 2 Д“

...
Благоевград. Ученици от 2 “Б“, 2 Г“ и 2 Д“
Коментари Харесай

Благоевград: Ученици от 7 СУ „Кузман Шапкарев“ подкрепиха кампанията „Капачки за бъдеще“

Благоевград. Ученици от 2 “Б “, 2 „ Г “ и 2 „ Д “ клас от 7 СУ „ Кузман Шапкарев “ предадоха огромно количество капачки за идеята „ Капачки за бъдеще “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Децата, дружно с техните ръководители, дойдоха пред зала „ 22 септември “, където е инсталирано железно сърце, в поддръжка на акцията.
Те са събирали пластмасовите капачки в продължение на месеци.
Десетки хора, всеки ден, поддържат акцията, пускайки капачки в особено обособения съд.
Капачките се събират целогодишно, като от време на време ще бъдат излъчени в обособените за задачата пунктове за преработване.
От началото на акцията има събрани над 100 тона пластмаса на национално равнище. С приходите от предаването на капачките за преработване са закупени към този момент 8 кувьоза, а задачата до края на годината е да бъдат сменени амортизираните кувьози във всички 20 общински лечебни заведения, в които има останали такива.
Според статистиката всяко 10 бебе се ражда недоносено. Освен тях, потребност от престой в кувьоз имат и бебетата родени с краткотрайни дихателни усложнения, родени при затруднени условия и с потребност за постепенна акомодация към околната среда. Старите и неизправни кувьози могат да доведат до съществени увреждания на зрението и освен.
Община Благоевград основа първия пункт към самодейността, Информационен център – Благоевград, през ноември 2017 година.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР