Благоевград. Стотици деца разкриха своя талант и във втората вечер

...
Благоевград. Стотици деца разкриха своя талант и във втората вечер
Коментари Харесай

Благоевград: Талантливи деца от града получиха купи и грамоти от името на кмета д-р Атанас Камбитов по време на фестивала „Дни на детското творчество“

Благоевград. Стотици деца разкриха своя гений и във втората вечер на фестивала „ Дни на детското творчество “, който се провежда за 13 поредна година от Община Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Под управлението на своите учители децата пресъздадоха благосъстоянието и многообразието на културата, фолклора и традициите на България.
Началникът на отдел „ Образование ” в Община Благоевград - Симона Митова, имаше достойнството да отличи децата. Тя поздрави от свое име и от името на кмета доктор Атанас Камбитов възпитаниците на всички детски градини на територията на общината. „ Всички, които се показаха в двата дни на фестивала, сте класирани единомислещо преди всичко, защото сте положили доста старания и усърдие. Гордея се с най-талантливите деца на Благоевград, с нашите деца. Поклон пред труда на учителите и хореографите ”, съобщи Симона Митова. Тя връчи на шефовете на всички детски градини купи и грамоти от името на кмета на община Благоевград доктор Атанас Камбитов под бурните овации на децата и техните родители.
Малките и надарени ученици на ДГ „ Усмивка “, ДГ №11 „ Здравец “, ДГ №10 „ Мак “, ДГ №3 „ Детелини “, ДГ №2 „ Света Богородица “ и ДГ „ Синчец “ с осъществяванията си на сцената в препълнената зала „ Яворов ” трогнаха до сълзи своите родители и развълнуваха всички присъстващи. Хлапетата описаха с танци и песни забавни истории, патриотични разкази, вълшебни приказки. Със своите усмивки и гений трансфораха събитието в същински празник и за дребни, и за огромни. Музикално-танцовите пътешествия, цветните костюми и най-много детските слънчеви лица плениха феновете.
Вчера на сцената се изявиха възпитаниците на ДГ „ Първи юни “, ДГ №4 „ Роса “, ДГ №6 „ Щастливо детство “, ДГ №12 „ Алени Макове “, ДГ №8 „ Вечерница “, ДГ „ Детски свят “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР