Благоевград предлага отлична спортна база, басейни и добри училищаЗа последните

...
Благоевград предлага отлична спортна база, басейни и добри училищаЗа последните
Коментари Харесай

IT специалисти бягат от столицата

Благоевград предлага отлична спортна база, басейни и положителни учебни заведения


За последните две години цените на парцелите в Благоевград са нарастнали с към 3-5%, споделят брокери. Сред аргументите е и едно ново събитие – много от купувачите са хора, чийто специалности разрешават отдалечена работа, като компютърните експерти да вземем за пример. Те не желаят да живеят в столицата и избират за фамилиите си по-спокоен и по-консервативен метод на живот. Близостта на Благоевград до София е довела подобен вид клиенти, които купуват парцели и работят вкъщи поради децата си. Градът предлага отлична спортна база, басейни, положителни учебни заведения и това притегля този нов вид „ заселници ”.

Има и различен миг в пазара на парцели, който е много динамичен в града. Доста от гастарбайтерите от селата и градовете в района, избират да влагат спестените си средства в жилища в Благоевград. Те са и най-активни на пазара за парцели. След като ги закупят, някои ги отдават чартърен, а други просто стоят затворени. Такава наклонност има и измежду по-заможните хора. Те също избират да влагат парите си в парцели, в сравнение с да ги държат в банките. Такъв вид купувачи подвигнаха цените на предлаганите офис парцели и магазинни пространства, които се търгуват от 600 евро нагоре за квадратен метър.

Голяма динамичност има и при търговията на урегулирани имоти до 1 декар. Особено търсени са в селата край Благоевград за строителство на вили и къщи. Такива имоти стигат и до цена от 40-50 хиляди лева

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР