Благоевград. По разпореждане на кмета на Благоевград Илко Стоянов днес

...
Благоевград. По разпореждане на кмета на Благоевград Илко Стоянов днес
Коментари Харесай

На 1 юни Община Благоевград изплати еднократна помощ за новородени на над 40 семейства

Благоевград. По предписание на кмета на Благоевград Илко Стоянов през днешния ден бяха преведени над 39 хиляди лв. по сметките на родители, кандидатствали и отговарящи на изискванията от Наредбата за разпределяне на еднократни парични помощи за стимулиране на раждането и развъждането на деца. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
В резултат на прецизна финансова дисциплинираност, към този миг Община Благоевград съумя да изплати всички забавени средства за финансов тласък, останали от предходното общинско управление и към този момент преводите се вършат регулярно и в период. Днес средства са получили общо 41 заявители, а в края на м. април бяха подкрепени други 306 фамилии с новородени, като цената на изплатената помощ тогава бе 292 300 хиляди лв..
Подкрепата за младите фамилии и обезпечаване на по-добри условия за децата на Благоевград е измежду целите на кмета Илко Стоянов.
Съгласно решение на Общински съвет – Благоевград сумата за първо дете при родител с висше обучение е 900 лв., 600 лв. за родител със приблизително обучение, 200 лв. за родител с главно обучение.
За второ дете при родител с висше обучение паричната помощ е 1100 лв., при родител със приблизително обучение 800 лв., при родител с главно обучение 250 лв..
За трето дете при родител с висше обучение сумата е 2000 лв., при родител със приблизително обучение е 1000 лв., при родител с главно обучение 300 лв..
При раждане на близнаци, тризнаци и така нататък еднократната парична помощ е 1000 лв., без да се регистрира образованието на майката и поредността на децата.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР