Благоевград. От 1 март досега с помощта на триногите камери

...
Благоевград. От 1 март досега с помощта на триногите камери
Коментари Харесай

Благоевград: Комисар Росен Рапчев, ГД „Национална полиция“: От 1 март досега с помощта на триногите камери са установени над 100 000 нарушения

Благоевград. От 1 март до момента благодарение на триногите камери са открити над 100 000 нарушавания. Това сподели по време на проява на камерите на триноги на автомагистрала „ Струма “ комисар Росен Рапчев, шеф на бранш „ Пътен надзор ” към Главна дирекция (ГД) „ Национална полиция ”, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “-Пирин . Комисар Рапчев добави, че от началото на годината до момента над 190 000 нарушавания са открити посредством мобилните камери. Според него триногите камери работят доста добре, само че въпреки всичко всяко техническо средство може да даде недостатъци. Комисар Рапчев посочи, че при приемане на подобен недостатък има гаранционна поддръжка и компанията, която ги е доставила отстранява казуса. „ Когато отстраняването на дефекта лишава по-дълго време, компанията ни дава ново техническо средство, с което да размени дефектиралото по време на ремонта. Да, имаше повреди в няколко от техническите средства, само че сега работят всички. Дори и камерата, която е на територията на Благоевградска област също беше развалена, след което беше отремонтирана. Също беше ситуацията с камерите на Ловеч, Русе и Разград “, означи той. Комисар Рапчев акцентира, че камерите разпознават номера, след което полицейски контрольор преглежда тези номера и в случай че инцидентно не е разпознат някой номер, той поправя, в случай че има корекции. По думите му камерите са сертифицирани от Българския институт по метрология.
„ Очакваме всеки миг да завърши публичната поръчка за новите 56 камери, сходни на камерите на триноги “, заяви също комисар Росен Рапчев. По думите му всички камери, които са разполагаем на „ Пътна полиция “ – стационарни, мобилни и камери на триноги, работят сега и с всички тях се откриват нарушавания. Той означи, че разполагат с 23 стационарни камери, една система за междинна скорост, като сега се построява още една такава на територията на област Пловдив, 148 мобилни камери и 28 портативни камери на триноги. Комисар Рапчев уточни, че система за междинна скорост сега има единствено на автомагистрала „ Люлин “. „ С всички типове механически средства, с които откриваме скоростта, ние не стопираме водачите на място, а по тази причина по-късно се издават електронни фишове или актове, в случай че лидерът е превишил с повече от 50 км/ч. скоростта в обитаемо място. Единият метод да открием водачите е посредством пощенски запис, а другият метод е при прекъсване за инспекция, защото всички полицейски чиновници разполагат с таблети, могат да ревизират има ли или няма електронни фишове този лидер и да му ги връчат на място “, разяснява той. Комисар Рапчев съобщи, че сега няма дефектирали камери и всички механически средства работят. Той добави, че тази година има над 130 000 открити нарушавания за скорост повече от предходната година. По думите му през 2017 година нарушаванията са 282 000, а тази година има над 417 000 открити нарушавания. Комисар Рапчев сподели още, че триногите камери засичат скорост до 250 км/ч.
Натали СТЕФАНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР