Благоевград остава сред общините, които няма да се лишат от

...
Благоевград остава сред общините, които няма да се лишат от
Коментари Харесай

Кметът на Благоевград: По закон няма как парите за зарята да отидат за изгорелия блок

Благоевград остава измежду общините, които няма да се лишат от пиротехническо шоу за Нова година, като кметът на югозападния град Илко Стоянов (ИТН) отбрани решението си с обява в обществените мрежи. В нея той отговори на апела парите за зарята да бъдат дадени с благотворителна цел –.

„ Дори Община Благоевград да се лиши от пиротехническото шоу във връзка настъпването на Новата 2022 година, тези пари НЯМА по какъв начин да бъдат преведени по сметката на нуждаещите се от изгорелия блок в кв. „ Струмско “, тъй като това би било незаконосъобразно. Нещо повече, това деяние единствено по себе си не би било дарителство, а пренасяне на бюджетни пари от едно перо в друго “, написа определеният тази година Стоянов.



Според него акциите не трябва да се водят „ на правилото на опълчването и разделянето “ и „ постоянно е имало и такива хора, които се възползват от болката и страданието на другите “.

„ Цялата парична равноценност на пиротехническото шоу за посрещането на Новата 2022 година ще бъде преведена по сметката на хората от изгорелия блок в кв. „ Струмско “, само че не от бюджета на Община Благоевград, а персонално от моята заплата! Не смятам за нужно да разгласявам какъв тъкмо е размерът на сумата, тъй като задачата е не да се мерим в числа и морал, а да опитаме да прекратим опълчването сред самите нас “, афишира Стоянов.

Темата за новогодишната заря стана настояща, откакто Стара Загора стана една от първите огромни администрации, включили се към самодейността за ограничение на гърмежите и мощния звук, стартирана от фондация „ Четири лапи “. Активисти и ветеринарни лекари от години показват, че пиротехниката стресира домашните любимци и бездомните животни и в следствие може да се стигне и до отключване на заболявания при тях.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР