Благоевград. Основен проблем е икономиката на общината, или по-скоро липсата

...
Благоевград. Основен проблем е икономиката на общината, или по-скоро липсата
Коментари Харесай

Местни избори 2019: Росен Георгиев, НФСБ: Промяна за Благоевград

Благоевград. " Основен проблем е стопанската система на общината, или по-скоро неналичието ѝ, сподели в изявление за Българска национална телевизия Росен Георгиев, претендент за кмет на Благоевград от НФСБ. " Убеден съм, че тъкмо това желая да трансформира, по тази причина избрах единствено една дума за предизборната си акция: ПРОМЯНА! Въпреки големите средства, които влизат през последните години, градът ни се задъхва, а бизнес климатът е под всякаква рецензия. Трябва да се подаде ръка на локалния бизнес, с цел да се трансформират нещата ", добави още Георгиев. Това оповестиха от пресцентъра на НФСБ .
Рекламираната нова индустриална зона съгласно Георгиев няма да се случи и повода е неналичието на фрагменти, тъй като професионалните гимназии са затворени. Проектът в началото е очакван за Симитли, след това като взаимна самодейност сред общините Благоевград и Симитли, рекламирана персонално от премиера ще се забави с години, счита той.
Наред с това Благоевград има голям неизползван капацитет за развиване като туристически център – два университета, непосредственост до три граници, богато културно-историческо завещание.
Общината може и би трябвало да направи всичко, с цел да задържи младежите в Благоевград, главно като основава условия за бизнес и добре платени работни места, акцентира Росен Георгиев. " Сега множеството младежи са принудени да търсят реализация в столицата или в чужбина ", сподели Георгиев.
Социалната политика да се обърне към най-възрастните – в това съм уверен от многото срещи, които организирах, тъй като тези наши съграждани се усещат изцяло изоставени, сподели още претендентът на НФСБ. " Проблем е и наличната градска среда за хората в неравностойно състояние – сега те не могат сами да пристъпят прага на общината, което е следващият абсурд. Много е значимо, също така, кметът на общината да бъде измежду жителите всеки ден, а не да се крие от тях в кабинета си ", добави Георгиев.
Благоевград е един от градовете с най-мръсен въздух, демонстрира статистиката. Според Георгиев главният проблем през лятото – запрашеността - бързо може да бъде решен посредством възобновяване на остарялата (поне с 50 години) техника на компанията, която мие улиците и поддържа зелените площи и междублоковите пространства. През зимния сезон главният проблем идва от отоплението с твърдо гориво – избор без конкуренция поради ниските приходи на хората. Общината може да насърчи посредством отчасти субсидиране с към 25%, жителите, които преминат на по-екологично отопление – газ или пелети ", акцентира Росен Георгиев.
Според него автомобилният трафик в Благоевград е претрупан не тъй като има доста хора или доста бизнеси, а тъй като организацията на придвижването е неприятна. „ Още един абсурд – макар прекосяването на автомагистрала „ Струма “, градът ни е оставен без формален вход към този основен инфраструктурен обект, макар, че има три метода. Ще разчитаме на специалисти за възстановяване на транспортната скица и организацията на придвижването, с цел да улесним оптимално жителите, бизнеса и гостите на града. Акцент в работата ни ще бъдат и реконструкциите на ул. „ Славянска “ и на ул. „ Промишлена “, сподели Георгиев.
Сериозен проблем за кварталите са неналичието на комфортен превоз и на благоустройство, само че съм решен да трансформира това, акцентира претендентът на НФСБ.
„ Аз съм отборен състезател, отворен съм за хрумвания, срещам се непрестанно и с представители на бизнеса, и с жителите, обичам да чувам мненията им, даже рецензията, обичам да виждам хората в очите, по тази причина мъчно мога да бъда измамен. Такъв съм в този момент, подобен ще остана и отсега нататък – заставам на позициите си и съблюдавам обещанията си. Гласувайте с №8 в бюлетините за кмет и за общински съветници за смяна в Благоевград на изборите на 27-ми октомври ", добави още Георгиев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР