Благоевград. Община Благоевград е номинирана за приз в Годишните награди

...
Благоевград. Община Благоевград е номинирана за приз в Годишните награди
Коментари Харесай

Благоевград: Фестивалът „Франкофоли. Благоевград“ е номиниран за награда „Туристическо събитие“ от Министерството на туризма

Благоевград. Община Благоевград е номинирана за приз в Годишните награди за туризъм, проведени от Министерството на туризма. Номинацията е в категория „ Туристическо събитие “ и е за образуване на фестивала „ Francofolies.Blagoevgrad “, което през 2018 година се организира за четвърта поредна година и притегли десетки хиляди туристи в регионалния център. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . Всеки искащ може да пусне своя глас до 5 декември на уеб страницата на Министерство на туризма тук.
Целта на състезанието е да насърчи развиването на българския туризъм.
Община Благоевград е притежател на премията „ Туристическо събитие “ за 2017 година През 2015 година влиятелният фестивал за модерна френска музика „ Francofolies. Blagoevgrad “ беше възобновен от след близо 20 годишно спиране и се осъществя като извънредно сполучлив план. Българското издание на фестивала е едно от най-големите събития от целия свят, популяризиращи френскoезичната просвета през 2017 година, съгласно плана „ Голямата обиколка “. Инициативата е на френската страна и е под патронажа на френския президент.
От възобновяване на фестивала до този миг в Благоевград са пели едни от най-популярните френски музиканти, измежду които Gipsy Kings, ZAZ и Nouvelle vague, френските митове Патрисиа Каас и Патрик Брюел, електро суинг групата Караван палас, DJ Боб Синклер, DJ Feder, Имани, Айо, Ройшин Мърфи, Метр Гимс.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР