Благоевград. На територията на България към момента няма голям пожар,

...
Благоевград. На територията на България към момента няма голям пожар,
Коментари Харесай

Гл. комисар Николай Николов, ПБЗН: Има задържани лица за пожарите в Хасковско, предстои да им бъдат повдигнати обвинения

Благоевград. На територията на България все още няма огромен пожар, който да не е под надзор и да съставлява директна заплаха за популацията. Това сподели в Благоевград шефът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ гл. комисар Николай Николов, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Пирин. В страната през последните три дни на денонощие са регистрирани над 100 пожара. „ Никой от тях не стана огромен и не ангажира силите и средствата на повече от една районна дирекция “, акцентира гл. комисар Николов. Той уточни, че по-голяма част от пожарите, които пораждат на територията на страната, са в резултат на повърхностно боравене с открит огън.
На въпрос, какъв е процентът на разкриваемост на хората, провокирали пожари в страната, гл. комисар Николов съобщи, че мъчно би могъл да уточни съответна цифра, защото с тази активност се занимават от полицията. „ Въпреки това имаме противоположна връзка със чиновниците на полицията и мога да кажа, че в това число в този момент за пожарите в Хасковско имаме арестувани причинители и следва да им бъдат повдигнати обвиняване за провокираните пожари. Работим доста добре с сътрудниците от полицията и в случай че забелязвате при всеки един по-голям пожар по периферията му има служители на реда “, означи гл. комисар Николов. „ Разчитаме извънредно доста на сътрудниците от полицията и по тази причина имаме много случаи с разкрити подпалвачи, чиито дейности са не толкоз умишлени, колкото в резултат на небрежни дейности “, сподели още гл. комисар Николов.
Ливия НИНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР