Благоевград. Криминалисти на ОДМВР-Благоевград са открили и иззели над 3

...
Благоевград. Криминалисти на ОДМВР-Благоевград са открили и иззели над 3
Коментари Харесай

Благоевград: Над 3 кг хероин са открити от полицията в спрян лек автомобил в района на ГКПП Кулата – Промахон и при последвали проверки в частни домове

Благоевград. Криминалисти на ОДМВР-Благоевград са разкрили и иззели над 3 кг хероин. На четирима мъже са повдигнати обвинявания. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Операцията е осъществена на 29 ноември т. година от чиновници на бранш „ Противодействие на престъпната престъпност “ в ОДМВР-Благоевград и сътрудниците им от Районно ръководство на МВР-Петрич, под наблюдението на Окръжна прокуратура. Към 05.30 часа, в региона на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата – Промахон " е спрян лек автомобил „ Фолксваген Туарег “, ръководен от Н. Е. /38 г./ от гр. Казанлък. При последвалото претършуване на колата, криминалистите разкрили тайник, в който били укрити пакети с 2,018 кг кафяво, прахообразно вещество, реагиращо позитивно на хероин. В хода на проведените незабавни дейности е засечен втори автомобил – „ Ауди “, е арестуван негов съгражданин – А. Д./48 г./, съпричастен към незаконната активност. При осъществените процесуално-следствени дейности от колата са конфискувани близо 2 900 евро. В рамките на интервенцията криминалистите подхванали претърсвания в жилища, населявани от С. К. /54 г./ от с. Тополница и Б. Д./48 г./ от с. Скрът, също съпричастни към закононарушението. От дома на С. К. са открити и конфискувани към 1,050 кг хероин, близо 599 г канабис, към 12,07 г амфетамин и 1,6 грама кокаин. На адреса са открити и над 55 000 евро и почти 3 500 лв., както и акцизни артикули без бандерол - близо 1.500 кг нарязан тютюн и към 400 литра алкохол. От жилището на Б.Д. криминалистите са иззели сумата от към 8 000 евро.
На С. К. и Б. Д. са повдигнати обвинявания за осъществено закононарушение по чл.354А, ал.1 от Наказателен кодекс, а на А. Д. и Н. Е. - по член 242, ал.2 от Наказателен кодекс.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР