Благоевград. Факултетът по педагогика към Югозападния университет Неофит Рилски“ отбеляза

...
Благоевград. Факултетът по педагогика към Югозападния университет Неофит Рилски“ отбеляза
Коментари Харесай

Факултетът по педагогика на ЮЗУ „Неофит Рилски“ отбеляза 45-годишнината от основаването си с международна научна конференция

Благоевград. Факултетът по педагогика към Югозападния университет „ Неофит Рилски “ означи 45-годишнината от основаването си с интернационална научна конференция „ Образование без граници – действителности и вероятности “, която се организира онлайн в платформата „ BigBlueButton “. Това оповестиха от пресцентъра на висшето образователно заведение . Научният конгрес бе открит от декана на факултета доцент доктор Янка Стоименова.

„ Всички ние имаме цялостно съображение да се гордеем, че сме част от Факултета по педагогика при Югозападния университет „ Неофит Рилски “ – факултет с 45-годишна история, факултет, от който се поставят основите на Югозападния университет „ Неофит Рилски “, факултет с най-дългогодишни обичаи при подготовката на детски и начални учители, факултет, национално различим в страната и чужбина “, сподели в приветствието си доцент Стоименова. Тя означи, че випускниците на факултета са приети педагогичен експерти на национално ниво и в актуалните условия имат важен принос в динамичното социално-икономическо развиване на страната ни.

Приветствие от името на ректора на ЮЗУ „ Неофит Рилски “ проф. доктор Борислав Юруков сервира заместник-ректорът проф. д.изк. Йордан Гошев.
„ Използвам опцията да Ви поздравя за неуморния труд, който полагате в името на младежите, избрали да се образоват в Югозападния университет „ Неофит Рилски “. Вие сте тези, които ги вдъхновявате и им предавате онази обич към знанието, която ще ги води напред по време на целия им професионален път. Вашите старания и професионализъм са гаранция те да бъдат знаещи, можещи и готови за провокациите на времето. Нека персоналният Ви образец все по този начин предизвиква студентите да следват и реализират фантазиите си “, се отбелязва в приветствения адрес.

Поздрав към участниците в конференцията насочи и заместник-ректорът по просветителните действия на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ доцент доктор Ицка Дерижан.

В интернационалната конференция, която се организира в границите на два дни, участваха учени от България, Италия, Русия, Чехия, Северна Македония, Гърция и Албания. Те показаха разнородни тематики, измежду които „ Дигитализация на образованието “, „ Персонализиране на образованието – актуалното предизвикателство пред подготовката на учителите “, „ Предучилищната педагогика в отговор на новите детски потребности “, „ Новата философия на образованието “, „ Иновации и стандарти в предучилищната педагогика – приносите на Югозападния университет „ Неофит Рилски “ и Софийския университет „ Св. Климент Охридски “, „ Социалната интеграция на децата посредством спорта “ и други

По време на форума бе показан филм „ Към върховете на образованието “, проследяващ историята на Факултета по педагогика от основаването му до през днешния ден.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР