Благоевград. Експозицията на Италианския културен институт Идентичност между символика и

...
Благоевград. Експозицията на Италианския културен институт Идентичност между символика и
Коментари Харесай

Благоевград: Изложбата „Идентичност между символика и цветове“ впечатли публиката

Благоевград. Експозицията на Италианския културен институт „ Идентичност сред символика и цветове “ впечатли гостите на Градска художествена изложба в Благоевград. Това оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград . Изложбата, която съчетава изящния подробност от Италия и България, бе открита от шефа на Италианския културен институт в София Луиджина Педди и шефа на благоевградската изложба Иван Милушев.
„ Това е експозиция, въодушевена от споделените полезности сред актьори от Академията по Изящни изкуства Брера в Милано и Българската художествена академия в София. Изложбата е във връзка тазгодишното председателство на България на Съвета на Европейски съюз. Тя показва едни другите артистични траектории на създателите, събрани към признака на Обединението, мира и общественото съгласие, показват катарзиса на нереалната концептуалност, която освобождава въображението и гениалната артистична креативност “, сподели при откриването Луиджина Педди, която остана очарована от Градска художествена изложба като зали, локация, професионализъм на екипа, както и от Общината, която е вложила средства, с цел да има дом за изкуството.
Символът на знамето е общата свързваща нишка, общият знаменател, който отприщва разнообразни естетически динамичности, с цел да се доближи до изненадващи артистични решения. Произведенията са основани с друга техника, от литографията до фотографията и съставляват свят на художествени контаминации, които надвишават териториалните граници и сплотяват в търсенето на естетическото изражение.
Всеки искащ може да прегледа неповторимата по своя план експозиция в залите на Градска художествена изложба през идващите дни.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР