Благодаря ви, че работихте толкова усилено и толкова координирано. Днес

...
Благодаря ви, че работихте толкова усилено и толкова координирано. Днес
Коментари Харесай

Кирил Петков: Бюджет 2022 е началото на промяната, която обещахме

Благодаря ви, че работихте толкоз интензивно и толкоз координирано. Днес можем да се похвалим, че имаме признат бюджет. Това сподели пред народните представители министър председателят Кирил Петков, откакто Народното събрание одобри държавния бюджет.

“Този бюджет е невиждан. В него има големи вложения, които ще стартират смяната, която обещахме. Има и големи вложения в човешкия капитал. Това е вярната форма на напредък. Този бюджет е обществен. Той не изоставя никой българин под линията на беднотия. Той демонстрира, че когато сътворяваме дружно напредък и добавена стойност, те се разпределят по обективен метод. Този бюджет е триумф за Народно събрание, за обединението. Това сподели, че работим дружно, работим сплотено. С началото на осъществяването на този бюджет, хората ще видят същинската смяна.”

След 4-дневни дебати Народното заседание одобри дефинитивно на второ четене законопроекта за държавния бюджет за 2022 година

На изключително съвещание във вторник депутатите утвърдиха бюджетите на Националната здравноосигурителна каса и на държавното публично обезпечаване за 2022 година, а след три дни диспути довечера одобриха и плана на държавен бюджет на Република България за тази година.

Гласуването на последния параграф беше посрещнато с овации.

От Движение за права и свободи и “БСП за България” благодариха на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев и заместниците му за воденето на съвещанието. От левицата обърнаха внимание, че държавното управление е било в Народно събрание от самото начало. От “Продължаваме Промяната” насочиха признателност и към администрацията на Народното събрание.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР