Благодаря ти, че с твоя помощ разбрах какво е любовта,

...
Благодаря ти, че с твоя помощ разбрах какво е любовта,
Коментари Харесай

За представлението „Илюзии“ от Иван Вирипаев

„ Благодаря ти, че с твоя помощ разбрах какво е любовта, що за мощ е тя. Това е подобен подарък, такова знамение: нещо да те принуждава да се променяш. Да полагаш старания и да трансформираш оня, който си. Дошъл си един на белия свят, а си тръгваш различен. Значи фактически си живял. Живял си същински. И единствено любовта ни дава късмет да живеем по този начин. “

Спектакълът „ Илюзии “ се появи за пръв път на българска сцена през 2013 година. Осем години по-късно този текст и тази негова актуализирана театрална трактовка ни приканват да създадем една мъдра пауза, да поспрем, да погледнем на своя живот в профил и да си напомним по какъв начин не трябва да пропущаме „ значимите неща “. Защото животът е къс, а илюзии ни дебнат на всяка крачка.

„ Илюзии “ е зрелище за любовните трепети и връзки, за неизказаните мисли и усеща и съпружеските секрети, само че в най-голяма степен това е театър за неуловимата природа на най-съществените неща в живота ни – нещата, на които рядко обръщаме внимание в точния момент и за които рядко имаме точните думи, с цел да ги изкажем.

На сцената две млади двойки леко и някак на смешка ни превеждат през последните дни от живота на две 80-годишни другарски фамилии като че ли са били невидими очевидци на всички техни дейности, думи, мисли и усеща през целия им живот като ни разкриват, че копнежът ни да бъдем обичани, както и потребността ни да даваме обич, в никакъв случай, но в никакъв случай не стопират.

Следващото зрелище можете да гледате в спектакъл „ Азарян “ на 19 март от 19 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР